Splněno! Oba týmy lounských fotbalistů slaví postup

Lucie Steklá 2015-06-24 10:10:00

Louny (ps,lus) Fotbalisté FK Louny, tým A i B, slaví. Oba celky si svými výkony vybojovaly postup o třídu výše. Lounské áčko si tedy od nové podzimní sezony zahraje divizní soutěž. Tu Louny hrály naposledy před patnácti lety, kdy se klub jmenoval Meteor Louny. V soutěži působil jednu sezonu. Tým béčka získal v tabulce 54 bodů, stejně jako ASK Lovosice B. Díky lepšímu skóre postup slaví Louňáci.

Velká radost  panuje u lounských fotbalistů od pátku. To se vedení klubu dozvědělo, že áčko postupuje do divize. Fotbalisté postoupili z druhého místa. „Dnes nám postup do divize potvrdili. Máme velkou radost,“ uvedl v pátek Pavel Domecký, předseda klubu. Fotbalisté lounského áčka ukončili sezonu předminulý víkend domá-cím zápasem s Děčínem, který vyhráli 7:1. Nyní mají hráči do poloviny července volno, letní příprava jim začne 12. července. V historii klubu je postup do divize zaznamenán před patnácti lety, kdy fotbalisté do divizní soutěže postoupili ještě jako Meteor Louny.


FK Louny B – SK Lukavec 5: 1 (3:0)
V posledním kole 1. B třídy přivítal B tým mužů FK Louny ze středu tabulky SK Lukavec. Domácím stačila jakákoliv výhra k postupu do A. třídy a tomu také odpovídal vstup do utkání. Hned ve 3. minutě se po rychlé kombinaci zastřeloval Zomer, ale trefil jen brankáře hostí. Ve 13. minutě využil Kyncl špatného odkopu obránce hostí a střelou podél brankáře otevřel brankový účet 1:0. Za dvě minuty se po dlouhém autovém vhazování dostal k nebezpečné hlavičce Vávra, ale těsně přestřelil. Poprvé k zakončení se v 21. minutě dostali  hosté, ale Sainer stačil míč zblokovat na roh. Ve 24. minutě Patrovský našel dlouhým výkopem Kyncla, ten míč zatáhl až do pokutového území, kde přesně předložil Zomerovi a bylo už 2:0, o tři minuty později střílel pohotově Petržílka, ale trefil jen tyč branky hostí. Ve 35. minutě se Lounům povedlo rychlé přečíslení obrany Lukavce a znovu Kyncl zvýšil už na 3:0 pro hosty. Začátek druhé půle patřil opět domácím, kdy po spolupráci Kyncl – Zomer bylo už 4:0. V 67. minutě se znovu aktivní Kyncl ocitl jasné příležitosti, ale branku přestřelil.  V 77. minutě se hosté také dočkali a upravili na 4:1. Devět minut před koncem už unavené obraně Lukavce unikl Zomer a uzavřel na konečných 5:1. Po utkání tak mohla propuknout naplno oslava postupu, která je naprosto zasloužená. „Utkání probíhalo podle plánu, soupeř se dnes snažil, ale na náš rozjetý tým to nestačilo. Hráči zaslouží uznání a pochvalu za předvedený výkon. Završili tak dnes dalším postupem společně s A týmem do divize, veleúspěšnou fotbalovou sezónu FK Seko Louny,“ řekl trenér B týmu Jiří Chaloupka.


Sestava: Patrovský  (46. Petřík) – Vávra (46. Novotný), Štourač, R. Němec (22.  Jantoš), Sainer – Baňka, Koubek – J.Kochrt (55. Vážný), Kyncl, Petržílka – Zomer .

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video