Koupě Mety odsouhlasena. Město zaplatí sedm milionů: Ubytovna ale stále zůstává tématem číslo jedna s řadou otázek

Lucie Steklá 2015-06-24 12:42:00

Postoloprty – Dlouhá diskuze, značná účast obyvatel, řada argumentů pro i proti. Tak vypadalo středeční zasedání postoloprtských zastupitelů. Tématem číslo jedna byl záměr města koupit ubytovnu Meta. Právě z obavy, že by zastupitelé mohli říci ne, přišlo jednání sledovat několik desítek lidí. „Jsme tu proto, abychom podpořili nákup ubytovny. Důvodem je také to, že starosta města je proti koupi a my chceme podpořit ostatní členy, aby hlasovali pro,“ zaznělo za přítomné obyvatele sídliště Draguš. Pro koupi ubytovny se dvěma stovkami lůžek nakonec hlasovalo osm ze čtrnácti přítomných zastupitelů, tři byli proti a tři se hlasování zdrželi. Postoloprty tak v nejbližších dnech uzavřou s prodejcem budovy společností ČEZ smlouvy o koupi v hotovosti. Jednotní však zastupitelé nejsou ani v tom, jak s budovou město naloží. Vyřešit otázku kolem Mety měli ve svém volebním programu všechny kandidující strany.

Následující hodinu mezi sebou diskutovali zastupitelé i přítomní obyvatelé o tom, jaké výhody či nevýhody bude koupě Mety pro město mít a o důvodech, proč ji vůbec kupovat. Mezi prvními, kdo se k záměru koupě ubytovny vyjádřil, byl Pavel Ježek, člen finančního výboru postoloprtské radnice. Podle jeho slov finanční výbor dlouze hovořil o tom, jak koupě Mety zatíží městský rozpočet. Ani členové pro nebyli jednoznačně pro. „Se všemi plánovanými koupěmi a akcemi, které jsou v letošním roce v plánu, bude rozpočet už dvacet milionů korun přes schválenou částku. Naším doporučením je v případě koupě zajištění úvěru a nevyčerpat tak všechny peníze z rezervního fondu města,“ řekl.
Starosta města se zajímal u prodávajícího o možnosti splátkového kalendáře, resp. se zájmem sedmi splátek po jednom milionu. ČEZ ale odpověděl, že umožní městu pouze maximálně tři splátky, což radní Postoloprt neschválili. Město má v plánu pro příštích pět až osm let investice za sto milionů. Podle P. Ježka z finančního výboru je pro město lepší mít peníze na účtu k dispozici a koupit budovu na úvěr. O to, proč zastupitelům nebyla předložena vedle nákupu v hotovosti například předložena možnost úvěru, se zajímal Jaromír Vápeník. „Jsem pro koupi v hotovosti, aby mohlo město s budovou ihned pracovat. Možnost úvěru ale mohla být předložena,“ uvedl. V průběhu večera zaznělo mnoho názorů a návrhů pro i proti. Ale ani v otázce co s budovou v případě jejího získání bude, nejsou zastupitelé jednotní.

Celý článek najdete v tištěném vydání Lounského pressu

 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video