Piano je středem pozornosti, bohužel slouží i jako koš

Lucie Steklá 2015-06-24 13:06:00

Louny – Jedni se snaží vytvořit něco smysluplného, pro zpříjemnění běžného dne, něco pro pobavení či zvednuté nálady. A druzí, ti to ničí. Bohužel Louny nejsou výjimkou. S podobnou situací se po týdnu fungování projektu Piano do Loun potýkají jeho iniciátoři. Od neděle, kdy bylo piano na lounské pěší zóně instalováno, kolem něj byl klid snad jen v pondělí, kdy se u nástroje střídala řada lidí, učitelky s mateřskými školkami, či jen náhodní kolemjdoucí.

V průběhu týdne však museli strážníci městské policie několikrát řešit nesmyslné mlácení do klaviatury, které bude vyhodnocováno jako ničení cizího majetku a vandalismus. Následně budou pachatelé pokutováni. Piano ale bude, vzkazují iniciátoři.  „Zatím ještě nejspíš pár dní zůstane na Pražské. Hledáme řešení jak maximálně minimalizovat počet neumětelů, kteří nástroji svým činěním ubližují, a místo hraní do něj pouze mlátí. Prosíme též rodiče, piano není chůva. Piano též neslouží k odkládání vašeho jídla, nudle na klaviaturu ani pizza do strun nepatří. Budeme rádi, když každý, než začne hrát, své dovednosti zváží,“ říká Jan Petržilka. „Chceme, aby tento projekt zpříjemnil, ne znepříjemnil, den ostatním spoluobčanům,“ dodal. Podle jeho slov se dostávají mnoho kladných ohlasů, že si na piáno chodí lidé zahrát, nebo že viděli a slyšeli někoho hrát a líbilo se jim to. „Bohužel se nám dostává i těch ohlasů, kde je tomu naopak, proto prosíme, upozorněte ty, kteří se k nástroji chovají nevhodně, a nejvíce pak mládež základních škol, či malé děti, kde to ovlivní zejména jejich rodiče, aby raději naslouchali, než se pokoušeli zkrátit si chvíli neumětelstvím,“ vzkazují Louňanům iniciátoři projektu. Bylo by ostudou našeho města, kdyby muselo piano z ulice zmizet. Piano do ulic úspěšně funguje v řadě měst naší republiky, proč by měly být Louny výjimkou.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video