Chtějí postavit nové hřiště

Pavel Macák 2011-10-10 00:00:00

Smolnice – Vedení obce Smolnice se nyní soustředilo na získání dotace na výstavbu víceúčelového hřiště. Zastupitelstvo, které zasedalo minulý čtvrtek, odhlasovalo žádost, která bude do 15. října odeslána do uzávěrky vyhlášeného dotačního Programu rozvoje venkova na adresu Státního zemědělského intervenčního fondu.

„Před čtyřmi roky jsme v prostoru, kde by mělo hřiště stát, zlikvidovali skládku, která byla zavezena a rekultivována na travnatou plochu. Máme představu, že by zde mohlo být vybudováno víceúčelové hřiště s parkovištěm a dětským koutkem. Podle projektu by to mělo vyjít na zhruba 3,5 milionu korun,“ uvedl starosta obce Petr Šíma.
Přípravu projektu pro získání dotace svěřila obec agentuře z Třebívlic, která má dobré reference a slibuje úspěch i v této žádosti. Obec, pokud dotaci získá, bude muset uhradit zhruba třetinu pořizovacích nákladů. „Chceme, aby zde našli hlavně mladí zázemí pro své sportovní aktivity. Pokud se nám tato akce podaří, rádi bychom na zbývajícím prostoru postavili další prostory pro letní posezení, případně srub, kde by bylo zázemí pro občerstvení,“ dodal starosta.
Zastupitelé dále schvalovali územní studii rozmístění 14 stavebních parcel ve východní části obce a finanční příspěvek Spolku pro záchranu kostela sv. Bartoloměje ve výši 13 500 Kč na opravu havarijního stavu části krovu.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video