Úvod   /   Volný čas   /   Jesenický surovec

Jesenický surovec

Redakce 2011-10-19 00:00:00

Jesenice – Navzdory názvu Jesenický surovec vládla o víkendu 15. a 16. října v jesenickém autokempu uvolněná pohodová nálada. Tradiční závod se jel na stejné trase jako v loňském roce v nadmořské výšce 380 až 520 metrů. Dlouhý okruh, který měřil 47 km, vyhrál Vlastimil Veverka z Rock Machine cyklomax a krátký, 22 km okruh ujel nejrychleji Pavel Hauer z Bike Čižice. Turistické pochody Memoriál Aničky Kalinové startovaly letos v jesenickém autokempu, takže pěší mohli nejen využít jeho zázemí, ale být také přímo v epicentru dění závodů horských kol Jesenický surovec.

Trasy se zeštíhlily pouze na tři, které v délce od 16 do 26 km vedly místy, které mnohý turista ještě nenavštívil. Jejich cílem byla zaniklá sídla Jesenicka, což sice nejsou velkolepé hrady, ale pozůstatky po tvrzištích, hrádcích a zaniklých vesnicích ukrytých v krajině s tajemnými názvy jako Smrk či o Tlesky. Od 16:45 pak v jesenickém kinosále navazoval cestovatelský marathon, na kterém se mimo jiné představil svým filmem Tatry ve čtyřech ročních obdobích rakovnický cestovatel a horolezec Miloš Kočí.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video