Při srážce kamionů umírala zvířata

Redakce 2011-10-27 00:00:00

Žatecko – Na silnici na trase Žatec – Most se v serpentinách u obce Žiželice se spolu ve čtvrtek 20. října střetly dva kamiony. Jeden převážel beton a druhý hovězí dobytek. Oba řidiči byli jen lehce raněni, srážku ale životem zaplatilo 15 kusů dobytka. Ve směru od Mostu na Žatec nepřizpůsobil 49letý řidič nákladního automobilu Scania rychlost jízdy vlastnostem vozidla a nákladu, převážel 69 kusů hovězího dobytka, a při sjíždění v táhlém klesání a průjezdu levotočivou zatáčkou se mu vozidlo dostalo do smyku.

„Kamion vjel částečně do protisměru, kde se bočně střetl s nákladním automobilem Iveco, které převáželo beton. Obě vozidla se poté převrátila do silničních příkopů,” uvedla nprap. Jaromíra Střelcová, tisková mluvčí lounské policie.
K nehodě, která se odehrála těsně před 17. hodinou, vyrazila jednotka profesionálních hasičů ze Žatce. Z vozidla převážející beton hasiči museli vyprostit lehce zraněného řidiče, který byl poté předán osádce záchranné služby Žatec. Osádka druhého nákladního vozu s býky byla již mimo vozidlo, jednalo se o polského řidiče jezdícího pro německou společnost. Oba řidiči, ve věku 49 a 58 let, byli při nehodě lehce zraněni a po ošetření v nemocnici byli propuštěni.
Na místo pak byly povolány ještě jednotka SDH Postoloprty a SDH Žíželice. Hasiči provedli zajištění vozidel, osvětlení místa nehody, pomocí ventilátorů vháněli zvířatům do vně návěsu vzduch a po příjezdu veterináře a kontrole býčků bylo otevřeno zadní čelo a skot byl odborníky za asistence zasahujících hasičů vyváděn a vyprošťován ven.
„Celkem 15 kusů hovězího dobytka při nehodě uhynulo, škoda byla vyčíslena na celkem 1 215 000 korun. Ani u jednoho z řidičů nezjistili policisté požití alkoholu. Událost je nadále v šetření dopravní policie,“ dodala nprap. Střelcová.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video