Nejvíce chutnaly Šmoulouvé řezy

Veronika Salášková 2011-11-03 00:01:00

Měcholupy – Na již čtvrtém ročníku Měcholupském koláčobraní, který uspořádala Základní škola Měcholupy, se  v pondělí 17. října sešlo 26 soutěžních koláčů. Obejít všechny v tělocvičně rozestavěné lavice a ochutnat z každého z nich kousek, byl úkol mnohem těžší, než by se na první pohled zdálo. Už přibližně řady vynikajících koláčů, řezů, dortů a buchet měli někteří pocit, že se už na sladké nikdy nebudou moci ani podívat. Soutěže se svými pekařskými výtvory zúčastnili jak žáci školy, tak i místní.

Na desetibodové škále platilo, že čím menší známku koláč získal, tím více hodnotiteli chutnal. Na prvním místě se umístila Adéla Zelenková se svými Šmoulovými řezy (na snímku s ředitelem Zdeňkem Dosedlou), v závěsu za ní na druhém místě Lucie Městecká s Kompotovou buchtou s krémem. Na třetí příčce Růžena Ledvinová s roládou. Ohodnoceno bylo také čtvrté místo, které obsadil dort se závojem od Anny Matějovské a páté místo, na němž skončila Zdenka Dosedlová a její Kytičky – cukroví. Vši-chni účastníci si akci pochvalovali, nejenže si pochutnali, ale řada z nich si odnesla i nové recepty.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video