To je rychlost. Ani za devět měsíců se nepodařilo skládku zlikvidovat

Veronika Salášková 2011-11-15 00:00:00

Žatec – Naházené hromady nejrůznějšího odpadu – černé skládky, se často objeví tam, kde bychom je nečekali. Na jednu z nich, za bývalým obchodním domem Tesco v ulici Stavbařů, nás upozornil jeden ze čtenářů. Slouží mimo jiné jako místo srazů mládeže. Odpadky se povalují za budovou bývalého supermarketu Tesco v ulici Stavbařů a zasahují na okraj přilehlého pole. Další se povalují vedle nákladové rampy. PET lahve, krabice, šuplíky, lavor, nafukovací lehátko, skříňka, krabice od vína a plechovky od piva se táhnou podél zadní stěny obchodu přibližně do jeho poloviny.

„Na hromady odpadků, které se nacházejí za bývalým Tescem, jsem letos v červnu upozornil strážníky Městské policie. Ti mi slíbili, že věc bude předána na odbor životního prostředí a skládka bude odstraněna. Zatím se tak nestalo,“ sdělil nám čtenář, který si nepřál být jmenován, jeho jméno je ale redakci známé. Od jeho ženy jsme se dozvěděli, že se za zadní stranou supermarketu prakticky denně schází mládež, která zde schovaná popíjí a pokuřuje.
Tuto černou skládku zaznamenaly již v polovině února strážnice. Tehdy byli oba majitelé pozemků Tesco Stores a Pozemkový fond vyzváni k odstranění skládky.
„Při dalším šetření v měsíci červnu 2011 bylo následnou kontrolou zjištěno, že černá skládka byla zlikvidována jen z části a to nájemníky budovy bývalého obchodního domu TESCO. Od této doby, tedy od předání věci do správního řízení, neměla Městská policie Žatec možnost věc ovlivnit. V případě, že černá skládka je zjištěna na pozemku města Žatec může Městská policie v případě, že skládku způsobila fyzická osoba, tuto situaci řešit dvěma způsoby – uložením blokové pokuty na místě, nebo věc předat správnímu orgánu k vyřízení. Co se týče výskytu mládeže, jsou k tomuto instruovány jednotlivé hlídky strážníků MP k provádění kontrol,“ sdělil ředitel Městské policie Jiří Štorek.
Každý, kdo tuto skládku způsobí je za ni zodpovědný a pokud tato osoba není zjištěna, má za povinnost skládku odklidit vlastník pozemku. „V případě, že původce skládky je zjištěn, je řešen výše uvedenými způsoby a ten, kdo skládku uklidil, zlikvidoval, má nárok dožadovat se náhrady za její odstranění,” dodal ředitel Štorek.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video