Nájmy v obcích se zvýší

Otto Urma 2011-11-27 00:27:00

Lubenec, Vroutek – Zastupitelstva v Lubenci a Vroutku upravovaly výši nájemného v obecních bytech. V Lubenci si nájemníci od 1. července 2012 připlatí o 10 procent více.  V bytech 1. kategorii by se tak mělo nově platit 20 až 22 Kč / m2. Podle starosty Bohumila Peterky se tak stane z důvodu zvyšujících se nákladů na bytový fond. „Podle cenové mapy je obvyklé nájemné v Kryrech přes 60 Kč za metr. Takže se pořád chováme velmi sociálně,“ obhajoval tento krok. Lubenec stále vlastní okolo stovky bytů.

Nájmy v bytech s uzavřenými smlouvami na dobu neurčitou zvyšují také ve Vroutku. A to minimálně na 21 Kč / m2 a více podle dohody. „Jde o srovnání cenové hladiny. Nájemníci se smlouvou na dobu určitou už tuto výši měli. Navíc se výše nájmů  lišila podle doby, kdy byly smlouvy uzavírány. Poslední regulovaná cena v této lokalitě činila 28 Kč za metr, takže jsme pořád pod touto hladinou,“ brání se vroutecký starosta, že by zvyšovali nájem neúměrně. „Pošleme všem  nájemníkům návrh dodatku. A když nebudou souhlasit, mohou se obrátit na soud, ale jsem si jist, že ten dá za pravdu nám, protože jde jen o malé  aúměrné navýšení,“ podotkl Jaromír Kubelka. Vroutek má v současné  době v majetku 77 bytových jednotek.  Část z nich se ale chystá zprivatizovat.

Napsal(a): Otto Urma

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video