Nejdřív hořela střecha, teď hoří termín vyšetřování

Jan Vnouček 2012-01-30 00:28:00

Blatno – Nová střecha na vyhořelém bytovém domě č.p. 64 v Blatně byla dokončena. Pokrývačská firma Wünsch Jesenice tam subdodavatelsky pro jesenickou firmu Drops položila ocelovou poplastovanou střešní  krytinu. „Dělali jsme na tom kromě svátků pořád, i ve vánici,“ postěžoval si na pracovní podmínky při nehostinném počasí  majitel firmy Pavel  Wünsch. I díky němu tak šest týdnů po požáru měli nájemníci obecní bytovky jistotu, že už doma nezmoknou.

Hotovo ale ještě zdaleka není. V současné době pracovníci společnosti Drops vybírají vlhký šterkový násyp na půdě, aby ho po dostatečném vysušení nahradili keramzitem. Dále obec ještě vypsala výběrové řízení na renovaci stropů a podlah. Přesto nebýt nepříznivých klimatických jevů, mohla být střecha zakrytá už dříve. Nejprve bylo nutné znovu postavit komín, který se zřítil po poryvu větru. A pak vydatné lijáky vyplavily i pšes zaplachtování odkrytých stropů jeden z bytů. Ten se tím stal neobyvatelným a nájemnice se musela přestěhovat do  prozatimního náhradního bydlení.
„Pojišťovna nám už poslala zálohu půl miliónu, který jsme hned přeposlali firmě. Teď čekáme na konec policejního vyšetřování, abychom dostali zbytek peněz. Zatím to platíme ze svého. Vypadá to, že bychom od pojišťovny měli dostat celkem okolo 3 miliónů. Cekali jsme více, protože se asi do této částky i s rekonstrukcí bytů nevejdeme. Kdyby nebylo finanční kompenzace od NET4GAS za souhlas s vybudováním plynovodu v katastru obce, tak jsme už v mínusu,“ oddechl si starosta Václav Beneš, protože Blatno ještě kromě toho splácí vysoký úvěr za výstavbu vodovodu.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video