V Podbořanech uctili památku obětí druhé světové války

Alla Želinská 2019-05-09 17:41:00

Na několika místech v Podbořanech uctili ve čtvrtek 9. května představitelé města v čele se starostou Radkem Reindlem památku obětí druhé světové války.

Zástupci města hodinu po poledni se shromáždili společně s žáky ZUŠ Podbořany a ZŠ TGM, zástupci Svazu bojovníků za svobodu a Armády ČR, občany města ke vzpomínkové akci u pomníku Rudé armády na Masarykové náměstí. Květinové dary zde položili starosta města společně s tajemníkem MÚ, zástupci Armády a dalších organizací a institucí. Hudebně vzpomínkový program doprovodili žáci ZUŠ Podbořany a základní školy T. G. Masaryka v Podbořanech spolu se svými učiteli a vychovatelkami.

Představitelé města v tento den také položili věnce na hřbitově v Pšově k hrobu obětí pochodu smrti z května 1945 a na hřbitově na Valově, kde je hrob ruských zajatců, kteří zemřeli nebo byli zastřelení v pracovním táboře v Podbořanech.

Proč pietní akt u příležitosti Dne vítězství v Podbořanech neprobíhá přímo ve státní svátek 8. května, jako na většině jiných míst? „Byli bychom tu jen my sami, kdybychom akci pořádali ve státní svátek a totiž den volna ve školách… Volíme nejbližší pracovní den vyhovující také pedagogům a žákům škol v našem městě. Kladení věnců k pomníkům obětí druhé světové války v minulosti proběhlo také např. 5. května či 7. května,“ vysvětlil tajemník MÚ Podbořany Martin Gutzer.     

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video