Kam vyrazit o víkendu na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2019-09-19 17:00:00

Charitativní koncert, podzimní farmářská slavnost, představení piazzetty, Pohádkově strašidelný les, vítání občánků, Kouzlo světla, Rock Postoloprty, výstava hub - je toho hodně!

ŽATECKO

PÁTEK 20. ZÁŘÍ

Sedmikráska Žatec, Hošťálkovo nám.: Posezení s právníkem – téma Rodina, péče o děti v rodině z pohledu právníka. V 9.30 hod.

Cyklostezka Žatec: Flock of Longboards – nultý ročník závodu longboardů. Jedná se o sranda match ve třech disciplínách - krátký a dlouhý sprint, jízda zručnosti, pro holky závod na Pennyboardech. Gril bude otevřen nejen pro závodníky, ale i pro širokou veřejnost. Od 16 do 20 hodin rozjezd a orientační jízdy + registrace, od 20 hod. grilpárty.

SOBOTA 21. ZÁŘÍ

Žatec nám. Svobody: Podzimní farmářská slavnost v Žatci – s doprovodným programem: Staročeská hudba, harmonikář, pouliční divadlo, workshop, tradiční řemesla. Od 8 do 12 hod.

Cyklostezka Žatec: Flock of Longboards - 10 – 11 trénink, 11 – 12 Krátký sprint, 13 - 15 Dlouhý sprint, 16 - 18 Překážková dráha, 19 – 20 Padací tyčka, od 21 hod. Koncert - pro neregistrované 100 Kč - Stamp out System (Punk Libořice), Punk Rats (Punk Ostrov). V průběhu závodu můžete vyzkoušet různé parády jako je INDO board, Slackline, Klokaní boty. Od 10 hod.

Žatec: Podzimní les XIII. ročník - pěší turistický pochod, zve KČT Žatec. Dle propozic. 

DDM Žatec: Pohádkové putování - Škola hrou. Hodiny matematiky, hudebky, tance, angličtiny, kreslení, pokusů, pečení. Od 15 hod.

NEDĚLE 22. ZÁŘÍ

Chrám chmele a piva, dětská hernička Žatec: Otevřeno čtvrtek – neděle od 12 do 18 hod.

Tuchořice: Okolí Tuchořice není smetiště – Soptíci Tuchořice opět uklidí kousek země. Od 14 do 17 hod.

LOUNSKO

PÁTEK 20. ZÁŘÍ

Kino Svět Louny: Román pro pokročilé – Premiéra ČR. Také v sobotu a neděli. V 17.30 hod.

Psí kusy – Premiéra ČR. Také v sobotu a neděli. V 15 hod.

To: Kapitola 2 – Světová premiéra. Také v sobotu. Ve 22 hod.

Kino Domoušice: Mrňouskové 2: Daleko od domova - Animovaný, rodinný film. V 19 hod.

Galerie XXL Hříškov: Jaroslav Valečka – noc v Sudetech. Poslední den výstavy. Otevřeno po tel. domluvě na tel. 775 706 023.

Galerie města Loun: Vernisáž výstavy Zdeněk Sýkora ve veřejném prostoru. Od 16 hodin.

Před Vrchlického divadlem Louny: Představení piazzetty a poděkování všem, kteří ji podpořili – od 18.30 hodin slavnostní nasvícení piazzetty, vystoupení HD Zlouni, zdarma přístupné výstavy Zdeňka Sýkory v divadelní kavárně i GAML od 15 do 21 hod. Od 17 hod.

KD Zastávka Louny: Taneční kurzy pro mládež M. a K. Čechových. V 17 a 20 hod.

Park Louny: Kouzlo světla – 3. ročník světelného a videomappingového festivalu - pořádá Spolek Sýkora 2020 ve spolupráci s Městem Louny a Městskou knihovnou v Lounech. Ve večerních hodinách se Masarykovy sady v Lounech kouzelně a magicky rozsvítí díly současných umělců: Jakuba Nepraše, Studia Lunchmeat, Studia Hyper Binary, Františka Pecháčka, Marka Šilpocha, Terezy Bartůňkové. Od 19 hodin do půlnoci.

SOBOTA 21. ZÁŘÍ

Kino Svět Louny: Playmobil ve filmu – 2D, premiéra ČR. Také v neděli. V 10 hod.

Hodinářův učeň – pohádka. Také v neděli. Ve 13 hod.

Kino Peruc: Na střeše – Komedie. V 17.30 hod.

Městská knihovna Louny: Pohádky v anglickém jazyce – Čtení, povídání a hraní si s anglickými slovíčky nejen s předškoláky s Milicou Krisan, v dětském oddělení. Od 10 hod.

Centrum zdraví Gnoze Louny: Beseda – Skutečný život - Jaroslav Grünwald. Od 10 hod.

Kostel sv. Mikuláše Louny: Koncert – vystoupí: Eliška Hrochová – zpěv, Martina Vlčková – zpěv, Petr Strakoš – varhany, Josef Hroch – varhanář. Na poděkování dárcům, kteří přispěli na opravu varhan a rovněž k příležitosti jejich znovuuvedení. Vstupné dobrovolné. Od 16 hod.

Sokolovna Hřivice: Sportovní den v sokolovně - turnaje ve stolním tenisu, florbalu, volejbalu a šachu. Připraveny jsou hry a soutěže pro děti a také honba za pokladem. Občerstvení a dobrá zábava. Startovné 50 Kč, děti zdarma. Od 9.30 hod.

Sokolovna Lenešice: Hvězdné manýry – Divadelní společnost Háta uvádí komedii Hvězdné manýry. Vstupné: 390 Kč, 300 Kč, 200 Kč. V 19 hod.

Zámecká zahrada Postoloprty: Rock Postoloprty - Zahrají Deficit (od 18 h. Most/Prty), Yentac (19.30 h. Žatec) - Deep Purple & Whitesnake revival, Míchačky betonu (21.00 h. Praha). Vstupné 60 Kč. Od 18 hodin.

Archeoskanzen Březno u Postoloprt: Podzimní Kvaš - oslava příchodu podzimu s jídlem a pitím, ukázky pravěkého vaření, rituál podzimní rovnodennosti, experimenty, s Kořínkem mohou děti moštovat ovoce. Od 10 do 17 hod.

Kostel sv. Bartoloměje Smolnice: Varhanní koncert - Vystoupí Marie Šestáková (varhany), Zuzana Kopřivová (soprán) a Andrey Dolgikh (violoncello). Od 16 hod.

NEDĚLE 22. ZÁŘÍ

Louny: Týden pro klima v Lounech – Ukliďme Česko - úklid cyklotrasy 6 ke skanzenu v Březně (9 h), 11 - 11:45 Zastav smrad z Počerad protestní akce (focení s elektrárnou), 11:45 - 12:45 cyklojízda po Lounech (problémy průjezdnosti kol), 12:45 – 14 h. vysázení 1. stromu "pro klima" u koupaliště. Od 9 hod.

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení – opět na ledu městského zimního stadionu. Od 14.30 do 16 hod.

Park Louny: Lounská třináctka - přijďte si zatančit a poslechnout pěknou hudbu. Vstup 90 Kč. Od 15 do 18 hod.

Oblastní muzeum Louny: Kláštery a řeholní život v Lounech - Jaroslav Havrlant zopakuje historickou procházku – sraz v muzeu v 16 hod.

Centrum zdraví Gnoze Louny: Focení aury a čaker s přednáškou - Navštivte jedinečnou akci, kde získáte přehled o svojí auře a stavu vašeho energetického systému. Rezervace na tel. 737 243 663. Od 13 do 17 hod.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 20. ZÁŘÍ

Podbořany, náměstí: Tradiční páteční trhy. Od 7 hod.

Podbořany, kostel sv. Petra a Pavla: Mše svatá. Od 17 hod.

KD Kryry: Výstava hub – dopoledne pro školy, odpoledne pro veřejnost. Od 8 do 17 hod.

Kulturní dům Podbořany: VI. Charitativní koncert – charitativní koncert pro Vojtíška Solčanského, vystoupení studentů a jejich hostů, umělecké výtvory, s podporou nadace Via. Od 17 hodin.

Zámek Krásný Dvůr: Krásnodvorský koncert pozdního léta - u příležitosti Dnů evropského dědictví – árie a klavírní skladby v podání sopranistky Karolíny Žmolíkové a klavíristky Ludmily Juránkové, ve Velkém sále zámku. Vstupné 140 Kč. V 18 hodin.

SOBOTA 21. ZÁŘÍ

KD Kryry: Výstava hub – pro veřejnost, s podporou MÚ zvou Kryrští mykologové. Od 9 do 16 hod.

Městský úřad Blšany: Slavnostní vítání občánků – do obřadní síně jsou pozvány 4 děti, přivítá je starostka města spolu s matrikářkou a s malým vystoupením dětí z MŠ Blšany, společný přípitek. V 10.30 hod.

Soběchleby, bývalá škola: Přátelské utkání v ping - pongu - registrace od 13 hodin, drobné občerstvení zajištěno, zve osadní výbor Soběchleby. Od 14 hod.

Fotbalové hřiště Petrohrad: Pohádkově strašidelný les – zve spolek VEEV, ceny pro všechny odvážlivce, ochutnávka kotlíkových pokrmů, vycházet se do lesa bude ve skupinkách mezi 16 – 18 hodinou.

Music club Bílá Růže Podbořany: EDM Cream 6 – DJ Andrea Pomeje live – DJ A75 – páteční megamejdan na Růži. Od 21 hod.

NEDĚLE 22. ZÁŘÍ

Libyně u Lubence: Otevřeno – kostel s unikátním vitrážovým muzeem otevřen v sobotu a neděli. Klíče od Vochlické rozhledny se vyzvedávají v kostele. Od 13 do 16 hodin.

Schillerova rozhledna Kryry: Otevřeno každou sobotu a neděli a o svátcích od 12 do 16 hodin.

Kaple u Petrohradu: Kaple Všech svatých otevřena každou sobotu a neděli od 14 do 16 hod.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video