Majetek se rozrostl, o využití se teprve rozhodne

Tomáš Skřipský 2019-12-07 10:37:00

ÚDLICE (tos) — K významnému nárůstu obecního majetku došlo letos v Údlicích. Koncem uplynulého školního roku obec od Ústeckého kraje koupila za 8,5 miliónu korun místní zámeček a k tomu nádavkem zdarma dostala budovu Střední školy technické, gastronomické a automobilní Chomutov, která své někdejší údlické pracoviště přesídlila do areálu v chomutovské Cihlářské ulici. Jako další „pozornost” kraj na obec koncem prázdnin zdarma převedl tamní sportovní halu. Starosty Miloše Pavlíka jsme se zeptali:

Už víte, co s nově nabytým majetkem podniknete?

V zámku, který je relativně v dobrém stavu, zatím pořádáme kulturní a společenské akce, jako jsou zasedání zastupitelstva či setkávání občanů na „tvořivých dílnách“. O definitivním budoucím využití jsme ještě nerozhodli.

Jako jedna z možných variant se nabízí přesunout na zámek — možná jen dočasně — sídlo obecního úřadu, protože budova radnice je zralá na celkovou rekonstrukci. Definitivně o využití zámku rozhodneme v příštím roce.

A co budova školy a učiliště?

I tato budova je v relativně zachovalém stavu. Zatím v ní funguje školní kuchyně a jídelna, která vyváří kolem 140 jídel denně pro místní základní školu. V roce 2020 chceme připravit projektovou dokumentaci na přestavbu školy na domov pro seniory, případně další zařízení podobného typu, například dům s pečovatelskou službou či dům sociální péče.

Co chystáte v případě sportovní haly?

Sportovní hala je ze všech tří objektů, které jsme získali od kraje, v nejhorším stavu. Připravujeme její energetický audit, ze kterého vyplyne, jakým způsobem ji nejlépe zateplit a vytápět. V roce 2020 bychom chtěli požádat o dotaci na zateplení a začít s její rekonstrukcí.

Foto: Údlický zámeček, který obec letos koupila od Ústeckého kraje za 8,5 miliónu korun.

Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video