Komornější obřady i oprava schodiště

2020-02-24 09:03:00

JIRKOV (tz, soš) — Příspěvková organizace Kulturní, vzdělávací a informační zařízení, která řídí činnost Červeného Hrádku, nabízí od letošního roku nově možnost komornějšího svatebního obřadu v prostorách zámku. Pro tuto příležitost zapůjčuje salónek v prvním poschodí, který je nanejvýš pro dvacet lidí.

„Místnost je tedy vhodná pro snoubence, kteří by chtěli mít sňatek na zámku, ale ve velkém Rytířském sále by se spíše ztratili,“ vysvětluje vedoucí odboru vnitřní správy a rozvoje jirkovské radnice Jitka Řeháková. Radní salónek schválili jako další, už třetí místo pro uzavření manželství (vedle obřadní síně na radnici a Rytířského sálu na zámku). Boční schodiště Červeného Hrádku, které vede od parkoviště u rybníka k zámku, by se díky dotaci ještě letos mohlo dočkat opravy. Radní na svém únorovém jednání schválili podání žádosti o příspěvek z Programu na záchranu a obnovu kulturních památek Ústeckého kraje pro rok 2020. Celkové předpokládané náklady projektu činí 373 934 korun včetně DPH. Město požaduje dotaci ve výši 255 716 korun, tedy 70 procent uznatelných nákladů. „Pokud bychom dotaci nezískali, i tak bychom rádi schody opravili. Termín stavebních prací je v jednání. Měl být v létě, což by vzhledem ke svatbám a kulturním akcím nebylo příliš vhodné, proto bychom ho rádi posunuli na září,” upřesnila starostka Jirkova Darina Kováčová.

Foto: Soňa ŠÍMOVÁ

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video