Masopust i zabíjačkové hody

Soňa Šímová 2020-02-21 10:12:00

REGION (r, soš) — Už jste přemýšleli nad víkendovým menu pro svou rodinu? Co takhle spojit tradiční zábavu posledních zimních dní s gurmánským zážitkem? Obojí můžete zakusit o víkendové dny.

V sobotu 22. února startuje desátá sezóna Severočeských farmářských trhů v Chomutově na náměstí 1. máje. Tradičně bude zahájena zabíjačkovými hody. Můžete zde nakoupit a ochutnat dobroty od pěti řezníků, dát si pořádnou teplou zabíjačku (jitrnice, jelita, guláš, polívku, ovar, prejt, …), ale taky si pochutnat na chlebu se sádlem nebo tlačenku. Návštěvníci mohou zároveň ohodnotit nejchutnější Chomutovskou jitrnici. Na trzích nebudou chybět ani tradiční prodejci pečiva, zeleniny a ovoce, medu, sýrů, koření, ryb a dalších dobrot. A abyste mohli přijít na oběd, trhy budou až do jedné hodiny.

Po sobotním obědě můžete vyrazit do Perštejna, kde se od 13 hodin uskuteční tradiční masopust. I zde si pochutnáte na zabíjačkových specialitách, ale také na trdelnících a koláčích. Chybět nebude ani průvod maškar s živou hudbou, soutěž masek a podobné tradiční atrakce.

Masopustnímu veselí bude patřit také neděle. Kouzlo této zábavy ve vesnickém prostředí si do Března jezdí každoročně vychutnat stovky lidí z širokého okolí. Letos se sem můžete přijet bavit 23. února od 12.30 hodin, kdy vyjde průvod maškar od radnice do parku. Na děti čekají zajímavé soutěže. Odměnou budou vstupenky na atrakce březenské pouti, která se koná v srpnu. A samozřejmě ani tady nebudou chybět zabíjačkové dobroty.

Foto: Archiv

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video