Opatření proti koronaviru uzavřela nemocnice a ústavy sociálních služeb i azylový dům

2020-03-05 12:24:00

ÚSTECKÝ KRAJ (tz, soš) — Pokud se chystáte navštívit své blízké v nemocnicích či ústavech sociálních služeb, není to v současné době možné. V souvislosti s výskytem koronavirem COVID-19 v České republice se tato místa dočasně uzavřela veřejnosti.

Krajská zdravotní vydala zákaz návštěv na lůžkových stanicích ve všech svých pěti nemocnicích až do odvolání. Reaguje na doporučení Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje se sídlem v Ústí nad Labem v souvislosti s výskytem COVID-19 v České republice. S okamžitou platností, tedy od středy 4. března 2020, jsou zakázány návštěvy na všech lůžkových stanicích: Nemocnice Děčín, Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, Nemocnice Teplice, Nemocnice Most a Nemocnice Chomutov.

Od úterý 3. března 2020 již začal platit zákaz návštěv na rizikových lůžkových stanicích: Infekčního oddělení, Kožního oddělení a Oddělení následné péče Krajské zdravotní — Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem a Oddělení následné péče Krajské zdravotní — Nemocnice Most. Uvedená opatření platí až do jejich odvolání, další mohou následovat s ohledem na vývoj epidemiologické situace.

Od úterý 3. března platí zákaz návštěv také v jirkovských domovech pro seniory na Mládežnické a U Dubu. Městský ústav sociálních služeb (MěÚSS) k tomu přistoupil na doporučení Krajské bezpečnostní rady, po konzultaci s Krajskou hygienickou stanicí a ústavním lékařem MUDr. Martinem Borským. Opatření je nastaveno v zájmu ochrany zdraví seniorů, kteří patří mezi nejohroženější skupinu v případě výskytu virových onemocnění. O odvolání zákazu návštěv bude MěÚSS informovat na svém Facebooku, internetových stránkách, případně na telefonním čísle 474 684 432.

Na základě nařízení Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje jsou s ohledem na vývoj epidemiologicky závažné situace v České republice zakázány návštěvy také v chomutovských zařízeních Sociálních služeb Chomutov. Zákaz platí pro Domov pro seniory Písečná, Domov pro osoby se zdravotním postižením Písečná a Azylový dům Písečná.

Zákaz návštěv do odvolání vyhlásili také v Kadaňském domově pro seniory.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video