Chtějí protáhnout elektrifikaci

Tomáš Skřipský 2020-03-12 08:22:00

KADAŇ (tos) — O prodloužení elektrifikace železniční trati Prunéřov — Kadaň až do zastávky Kadaň předměstí se zajímá Kadaňská radnice. Nedávno elektrifikovaná trať končí v zastávce Kadaň město a část vlakových spojů již nezajíždí do občany využívané zastávky na předměstí.

„Město Kadaň vzneslo dotaz, zda by bylo technicky možné prodloužit elektrifikaci až na zastávku Kadaň předměstí.  Městu bylo sděleno, že pokud písemně požádá o prověření této možnosti, je možné danou záležitost projednat. Pro to, aby ale vše klaplo, je ale potřeba mít kladné stanovisko i od Ústeckého kraje,“ informovala radnice. 

Žádost na Správu železnic tedy byla odeslána nejen ze strany města, ale i ze strany Ústeckého kraje, jenž zároveň projevil svůj zájem objednávat v případě protažení elektrifikace vlakové spoje až do zastávky Kadaň předměstí pro přímé celotýdenní spojení Kadaň předměstí — Chomutov — Most — Ústí nad Labem — Děčín v hodinovém intervalu. Správa železnic nyní tuto možnost prověřuje a během následujících měsíců zašle výslednou odpověď, zda je možné městu Kadaň a Ústeckému kraji vyhovět.

Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video