Aktuálně: Potřebujete na úřad nebo polikliniku? Jak momentálně fungují?

Soňa Šímová 2020-03-16 11:08:00

CHOMUTOV/JIRKOV (soš) — Po zasedání Bezpečnostní rady státu, která rozhodla karanténě Česka do 24. března se i města v regionu probudila do trochu zmateného rána. Jak fungují úřady a zdravotníci v omezeném režimu?

Chomutovská poliklinika má otevřeno. Zdravotníci ovšem žádají, aby se lidé na plánovaná vyšetření, která nejsou akutní, přeobjednali. Některé ordinace mají zavřeno, proto si vždy před návštěvou raději zavolejte. Pokud jste byli v posledních 14 dnech v rizikové oblasti, či máte podezření na onemocnění koronavirem, nevstupujte na polikliniku v žádném případě.

Nadále platí zákaz návštěv na všech lůžkových odděleních.

Poliklinika Jirkov má stejná nařízení, jako chomutovská poliklinika. Nevstupujte tam ani s virózou a teplotou, ale volejte svému lékaři. Veškeré neschopenky i předpisy léků jsou schopni vyřešit telefonicky.

Pokud potřebujete podat daňové přiznání a nemáte možnost zvolit elektronickou formu, je na chomutovském Finančním úřadu v pondělí a středu od 8 do 17 hodin otevřena pokladna, kde ho od vás převezmou. Pokladna jako taková je otevřena od 8 do 15.30 hodin (s pauzou od 11.30 do 12.30). Daňové přiznání ovšem samozřejmě můžete podat až do července.

Okresní správa sociálního zabezpečení má otevřené pouze okénko podatelny. Dovnitř se dostanou pouze objednaní klienti. OSSZ vyzývá klienty, aby komunikovali primárně elektronicky, telefonicky nebo poštou. Všechny požadavky s výjimkou sepsání žádosti o důchod lze vyřešit bez osobní přítomnosti. Tiskopisy lze odevzdat také do schránky u vchodu do budovy.

Magistrát města Chomutov zatím funguje bez omezení. Aktualizováno:  Magistrát města Chomutov v souvislosti s vládním nařízením s okamžitou účinností od 16. března 2020 do odvolání uzavřel pro veřejnost všechny své budovy (Zborovská, radnice, Husovo náměstí). Zrušeny budou také všechny osobní schůzky, jednání jednotlivých výborů a komisí či porady. Otevřeno bude pouze v pondělí od 8 do 11 hodin a ve středu od 12 do 15 hodin. „V určené úřední hodiny bude ale úřad otevřen pouze pro urgentní případy a k vyřízení neodkladných úředních záležitostí. Tedy vyřízení agendy občanských průkazů, řidičských průkazů, cestovních dokladů, evidence obyvatel, matričních úkonů a registru vozidel, kde bude vyřizována pouze ztráta nebo odcizení registrační značky a osvědčení o registraci vozidla. Vše ostatní snese odkladu a apeluji tímto na všechny občany, aby nařízení respektovali,“ zdůraznil tajemník chomutovského magistrátu Robert Plechatý. Občané budou moci všechny úředníky kontaktovat telefonicky. Kontakty na jednotlivé odbory úřadu jsou k dispozici zde. „Všechny neodkladné platby budou moci občané provést prostřednictvím převodu na účet, variabilní symbol jim sdělí příslušný pracovník úřadu telefonicky,“ doplnil tajemník magistrátu.

Jirkovský městský úřad upravuje provozní dobu na pondělí od 8 do 11 hodin a středu od 14 do 17 hodin.

Budova Všeobecné zdravotní pojišťovny je pro veřejnost uzavřena. Komunikovat s pojišťovnou můžete telefonicky nebo elektronicky.

Také Technické služby Chomutov a infocentrum mají zavřeno pro veřejnost.

Nadále pro vás aktuální stav monitorujeme. 

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video