Podbořany ředitelky škol měnit nechtějí

Jan Vnouček 2012-03-29 00:23:00

Podbořany – Ředitelky škol v Podbořanech mohou být v klidu. Rada města je na svém posledním zasedání potvrdila v jejich funkcích na šest let. Vyložila si tedy novelu školského zákona jinak než  krajští či například lounští a žatečtí radní. Podle nich musí všichni ředitelé, kteří vedou školy a školská zařízení zřízované Ústeckým krajem a městem Louny či Žatec déle než šest let, obhájit své posty v novém konkurzním řízení.

„Zákon to striktně nenařizuje a my jsme s našimi ředitelkami škol a školek spokojení, takže nemáme důvod hledat za ně náhradu,“ zdůvodnil toto usnesení místostarosta Karel Honzl.
Město vypsalo konkurz pouze na vedoucí místo ředitele Mateřské školy Bratří Čapků, protože zde dosavadní ředitelka Michaela Beranová byla jmenována na dobu určitou. Jinak se postavilo též k situaci v Základní škole T. G. Masaryka. Zde potvrdilo ředitelku Dagmar Rathovou na její pozici pouze do července 2013. Důvodem je její předpokládaný odchod do důchodu.
Naproti tomu Ústecký kraj vypíše v této souvislosti celkem 78 konkurzů. V okrese Louny se bude jednat o konkurz na ředitele gymnázií v Lounech a Žatci, Domu dětí a mládeže v Žatci, Logopedické základní školy v Měcholupech a Dětského domova v Žatci. Přihlásit se do nich mohou i stávající ředitelé. Nově vybraní ředitelé dostanou jmenovací dekrety s účinností od 1. srpna letošního roku.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video