Student gymnázia spustil informační web "koronavirus v Lounech", lidé šijí roušky napříč městy

Lucie Steklá 2020-03-19 23:35:00

Vzhledem k situaci si lidé pomáhají jak mohou. Šitím roušek pro ty, kdo je nemají, nebo třeba založením webu informujícím občany o nákaze a situaci v Lounech.

Lounský student gymnázia David Hertl spustil informační web http://virlouny.cz/.  Vedle aktuálních zpráv jsou stránky plné praktických informací. Skvělé jsou jako informační zdroj pro ty, kteří nejsou aktivní na sociálních sítích. Nabízí informace o všem z Loun, co opatření kvůli epidemii ovlivnilo či změnilo. 

A také na Lounsku lidé šijí látkové roušky a věnují je těm, kdo je potřebují. Pomáhat se dá různě třeba dodávkou materiálu na roušky na "rouškyPOINT", který vznikl na lounské radnici. Lidé tam mohou přinést jak látky nebo gumičky či tkalouny,  nebo i hotové roušky. Právě nedostatek tkalounů a gumiček rouškyPoint hlásí! Na facebooku v návaznosti na šití roušek vznikla skupina Louny a okolí šijí roušky. Pokud chcete pomoci, tak právě v této skupině najdete informace, jak na to. 

V Postoloprtech šije roušky Dům dětí a mládeže, Základní umělecká škola i mnoho domácností. Také pracovnice KZMP šijí roušky - spolu s Markétou Kulichovou. ůDěkujeme. Roušky bude potřebným rozvážet městská policie. PROSÍME NECHOĎTE PRO ROUŠKY DO KNIHOVNY, distribuci bude provádět MP, a to zatím výhradně seniorům. Nelze je tedy u ní objednat. DOCHÁZEJÍ NÁM VŠAK GUMIČKY A TKALOUNY. Můžete-li je přinést, budeme moc rádi. Gumičky prosíme kulaté (necuchají). Díky! Také si pro ně můžeme přijet. Volejte 731 612 118," vyzývá Pavel Panenka. 

Ve čtvrtek po poledni strážníci MP rozváželi nejstarším obyvatelům města roušky do místa bydliště (ZDARMA). "zatím se opravdu jedná pouze o ty nejstarší z nás - prosíme o pochopení. Včera město objednalo z vlastních zdrojů deset tisíc roušek, které by měly dorazit zhruba v pondělí až středu příštího týdne - pořád je to dříve, než můžeme očekávat jakoukoliv dodávku od státu. Navíc musíme počítat s tím, že roušky určitě budeme muset nosit ještě řadu týdnů. Díky za pochopení a vaše zodpovědné chování :-) Znovu opakuji - k dnešku u nás opravdu NEMÁME žádného nakaženého - ZATÍM...," řekl starosta Zdeněk Pištora. 



Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video