CHOMUTOVSKO: Kriminální případy posledních dní

2020-04-16 14:02:31

CHOMUTOVSKO - Rozlobený muž rozbíjející stojící automobily či neposedný syn, jež si bez dovolení ,,vypůjčil" matčino auto. To vše a další případy museli řešit policisté na Chomutovsku v uplynulých dnech.

Řádil pod vlivem alkoholu

Jirkovští policisté šetří incident, k němuž došlo minulý pátek večer v Jirkově. Čtyřiatřicetiletý Jirkovan měl v jedné z ulic v místě, kde se nachází garáže, nejprve slovně napadnout jiného muže. Pak měl rozbít láhev od piva a s jejím zbytkem jít za tímto a ještě dalším mužem. Jeden z napadených si měl na obranu ze své garáže vzít násadu od krumpáče. Útočník po něm podle dosavadních zjištění střep od láhve poté hodil. Za utíkajícími muži měl pak ještě hodit dlažební kostku. Hozenými předměty nebyl nikdo zasažen a událost se tak obešla bez zranění. Nikoliv však bez škody na majetku. Alkoholem ovlivněný agresor měl následně údery a kopy poškodit vozidla patřící napadeným mužům a tím podle předběžného odhadu způsobit škodu ve výši přibližně 9 tisíc korun. Přivolaní policisté podezřelého vypátrali a zadrželi na jiném místě v Jirkově. Sdělili mu podezření z trestných činů poškození cizí věci a výtržnictví. S ohledem na skutečnost, že muž se měl přečinu výtržnictví již dříve dopustit, mu nyní hrozí vyšší trest. Pokud soud jeho vinu uzná, může ho poslat za mříže až na tři roky.

Matčino auto užíval bez jejího vědomí

Obvinění z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci si od vyšetřovatele převzal 35letý muž z Kadaně. Ten měl začátkem dubna v bydlišti své matky bez jejího vědomí vzít náhradní klíče od jejího osobního vozidla a to poté přechodně užívat. Matce ho však nevrátil, místo toho ho odstavil na parkovišti v Prunéřově. Tam auto následně vypátrala policejní hlídka. Podle sdělení oznamovatelky došlo při neoprávněném užívání vozidla k jeho poškození, škoda byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun. Po zadržení bylo povedenému synovi sděleno obvinění z uvedeného trestného činu. Při výslechu se dotyčný k jednání přiznal. Podle zákona mu za něj u soudu hrozí až dvouletý trest vězení. Vyšetřování je vedeno na svobodě.

Kapotu poškodil sklenicí

Škoda v předběžné výši padesát tisíc korun. To je výsledek práce neznámého pachatele, který před týdnem na chomutovském sídlišti poškodil kapotu zaparkovaného osobního vozidla. Po příchodu ke svému autu zn. Mercedes Benz jeho majitel zjistil, že mu někdo sklenicí z tvrzeného skla na kapotě vytvořil dvě prohlubně. Policisté věc šetří pro podezření z trestného činu poškození cizí věci. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video