Dobrovolníci chtějí natočit videoklip pro onkologicky nemocnou holčičku

Hedvika Mašková 2020-04-21 10:00:00

Ojedinělý charitativní projekt pro onkologicky nemocnou Barunku z Tuchořic je založen čistě na dobré vůli. Fotograf Jakub Pastyřík se rozhodl natočit videoklip, ve kterém si Barunka zahraje Popelku. Videoklip by měl mít premiéru v červnu na charitativním večeru. Nouzový stav a mimořádná opatření v souvislosti s pandemií koronaviru však dobročinné akci brání. Chuť pomoci je však silnější.

,,Barunku jsem poznal na vánočním focení v Základní škole v Tuchořicích. Už tenkrát byla usměvavá a bylo to moc příjemné setkání. Letos v únoru mě napadlo natočit videoklip, ve kterém by si Barunka zahrála Popelku. V podstatě je její příběh a příběh Popelky podobný. Děj videoklipu si ale nechám pro sebe,“ uvedl, jak nápad s natočením videoklipu vznikl, fotograf Jakub Pastyřík.

Videoklip by měl mít premiéru na charitativním večeru, na kterém by se měly vybrat peníze na potřebné rehabilitace pro Barunku. Ta má totiž zhoubný nádor pravého bérce, který jí byl na začátku ledna vyoperován. Barunka přišla o velkou část holenní kosti i část kolene, kterou nahradila endoprotéza.

,,Barča je velmi kamarádská, má neuvěřitelnou podporu od kamarádů a kamarádek. Ráda trávila čas s nimi, jezdila na kole, bruslích a fotí. Těší se, až bude zase zdravá a bude se moci vrátit do normálního života. Je to bojovnice, má v sobě úžasnou sílu a vůli tento boj vyhrát. Věřím, že společnými silami ji v tomto pomůžeme a vše tak půjde snáze,“ dodal Jakub Pastyřík.

Aktuální situace však natáčení videoklipu brání. Iniciátor projektu se ale nevzdává a do práce se pustí hned, jak to bude možné.

,,Pro natáčení nám vyšel vstříc Zámek v Libočanech, který disponuje nádherným sálem. Pokud se vše stihne, klip by měl mít premiéru 13. června na charitativním večeru, který měl být v zahradě libočanského zámku. Využijeme ale nabídky pana faráře z Liběšic a charitativní večer uspořádáme v Liběšicích. Tamější Římskokatolická farnost celý projekt zastřeší a všechny finance, které se pro Barunku vyberou, půjdou přes liběšickou faru,“ vysvětlil Jakub Pastyřík.

Ve videoklipu by se měl kromě Barunky objevit vynikající klavírista Tomáš Impellizzeri a píseň z pohádky Tři oříšky pro Popelku zazpívá handicapovaná Maruška Pokorná. Pokud situace dovolí, klip bude mít předpremiéru na akci Mental Power Prague Film Festival.

,,Hlavním sponzorem akce je Miroslava Schneiderova - finanční služby. Spolupracujeme také se ZUŠ Žatec, která nám přislíbila účast žáků ve videoklipu na natáčení bálu, tak i na charitativním večeru. Na něm vystoupí, mimo jiné, iluzionista Tomáš Lepka. Moderovat bude finalistka Miss 2017 Markéta Matoušová a finalista Muže roku 2019 Jan Solfronk,“ dodal na závěr Jakub Pastyřík, kterému přejeme hodně štěstí a pevnou vůli k tomu, aby se videoklip dokončil a charitativní večer uspořádal v žádaném termínu. O dalším průběhu vás budeme brzy informovat.

Foto: #TRIORISKYPROBARUNKU 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video