Muži z Chomutovska a Lounska kradli i prodávali drogy

Redakce 2020-04-20 11:01:00

CHOMUTOVSKO - Krádeže i prodej drog. To jsou činnosti, jimiž se měli zabývat tři muži z Chomutovska a Lounska. Nyní ale spadla klec. Vyšetřovatel je v uplynulých dnech obvinil z několika trestných činů.

Prvnímu z obviněných (30 let) klade za vinu, že v červenci loňského roku měl z parkoviště u chomutovského hypermarketu odcizit zde odstavený motocykl zn. Suzuki. Ten měl naložit na přívěsný vozík osobního vozidla, odvézt do místa svého bydliště, následně ho zprovoznit a užívat. Majiteli motocyklu tím vznikla škoda v předběžné výši 35 tisíc korun. Tento muž se měl proti zákonu provinit dále i tím, že prodával jiné osobě pervitin a poskytoval jí marihuanu, kterou měl pěstovat v místě svého bydliště v obci na Chomutovsku. Ani tím výčet jeho protiprávních jednání není ukončen. Podle kriminalistů měl dotyčný začátkem dubna tohoto roku koupit další odcizený motocykl zn. Suzuki, ačkoli věděl, že pochází z trestné činnosti. Poté jej ukryl v garáži v místě svého bydliště a provedl na něm úpravy s cílem změnit jeho vzhled a zakrýt tak jeho původ.

Výše zmíněný motocykl podle dosavadních zjištění zakoupil od muže (40), který ho měl společně s dalším mužem (31) na začátku tohoto měsíce odcizit z objektu bývalého vodojemu na Chomutovsku. Mladší z obviněných se měl do objektu v rekonstrukci vloupat a motocykl tam odcizit, zatímco jeho starší společník měl čekat v dodávce. Poté spolu lup naložili a z místa odjeli. Majiteli tohoto motocyklu tím způsobili škodu v předběžné výši kolem 35 tisíc korun. Prvnímu z mužů jej však zřejmě prodali za zlomek skutečné hodnoty.

Také nejstarší z obviněných (40) si podle všeho přilepšoval i prodejem drog. Z dosavadního prověřování vyplynulo, že nejméně v průběhu letošního roku měl na různých místech lounského okresu prodávat pervitin.

Kriminalisté u nejmladšího z mužů provedli před pár dny domovní prohlídku. Při ní byly nalezeny oba odcizené motocykly, u nichž byly vyměněny registrační značky a změněna jejich původní barva. Dále byla zajištěna bedna se sušinou rostliny konopí.

Všichni dotyční si již převzali obvinění. 

  Nejmladší z nich čelí trestnímu stíhání pro trestné činy krádeže, nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a legalizace výnosů z trestné činnosti. Za jejich spáchání by si u soudu v případě uznání viny mohl vyslechnout až pětiletý trest.  

Další dva muži (31,40), oba z Lounska, jsou stíháni pro trestný čin krádeže ve spolupachatelství. Přitěžuje jim skutečnost, že jednání se měli dopustit v době vyhlášeného nouzového stavu státu z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru. Proto dotyčným hrozí v případě odsouzení až osmileté vězení. Čtyřicetiletý obviněný se kromě toho bude zodpovídat i z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video