Moderní, tiché, ekologické: Zoopark má dva nové elektromobily

Redakce 2020-04-23 10:36:06

CHOMUTOV - Zoopark Chomutov doplnil flotilu svých automobilů na elektrický pohon, které využívá v areálu. Dva nové vozy koupil i díky dotaci ze Státního fondu životního prostředí.

V rozlehlém areálu jsou elektromobily při každodenní péči o zvířata nesmírně užitečné. „Naši chovatelé využijí nové vozy hlavně při rozvozu krmiva,“ upřesňuje ředitelka zooparku Věra Fryčová. „Jeden z elektromobilů je zastřešený, takže ošetřovatelé nemusí řešit, jestli jim do beden s potravou třeba nenaprší,“ dodává.

Zoopark měl do této doby tři elektromobily, dva nákladní a jeden sedačkový. Ty už jsou ale postarší a jejich provoz se čím dál víc prodražuje o různé opravy. Ani baterie už nevydrží, co dříve. „Nové vozy mají naproti tomu baterie, které se při jízdě z kopce samy nabíjejí, což je jejich velké plus,“ dodává k tomu Regina Kalabusová, vedoucí technického oddělení zooparku. 

Nové elektromobily budou moci vyjet i na silnici, protože budou mít klasické registrační značky. „Můžeme je tak využít i pro přepravu věcí zvenku, dovézt si třeba štěpku, materiál, cokoli,“ pochvaluje si Kalabusová. 

Oba elektromobily pořídil zoopark za 2,2 milionu korun, z toho čtyřicet procent pokryla dotace ze Státního fondu životního prostředí.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video