Radnice věnovala nábytek legionářům. Se stěhováním pomohla armáda

Hedvika Mašková 2020-05-28 14:00:00

Rekonstrukce žatecké radnice si vyžádala také reorganizaci několika kanceláří. Nadbytečný nábytek se město rozhodlo darovat Jednotě Československé obce legionářské (ČsOL) Žatec, která se obrátila s prosbou o pomoc se stěhováním na armádu. Ta činnost žatecké jednoty podporuje dlouhodobě, a proto se ani v tomto případě nesetkali legionáři s odmítnutím.

,,Měla jsem se zástupci armády v Žatci vynikající zkušenosti již z dřívějška. Nebylo tomu jinak ani tentokrát. Člověka pohladí po duši, když každý voják, s nímž jsme se při přípravě akce setkali a jednali s ním, byl velice vstřícný a snažil se s pomocí svých nadřízených o rychlé řešení. Setkali jsme se jmenovitě např. s panem Brichtou a panem Ivankem. Neotáleli ani chvilku a ve čtvrtek mohli všichni vidět před radnicí ne zrovna obvyklý obrázek. Zastavilo tu vojenské nákladní auto Tatra, z něj vyskákala skupina vojáků, mezi nimi i jedna žena, která se ve fyzické práci všem svým kolegům perfektně vyrovnala, a během chvíle nábytek naložili, převezli ho před budovu, kde má ČsOL kancelář. Během další chvíle byl nábytek v kanceláři  a vojáci zmizeli za svými dalšími úkoly. Ani nevíme, jak se jmenují ani jsme jim nestačili poděkovat. Děkujeme jim aspoň touto cestou. Obdivujeme jejich ochotu nezištně pomoci a skromnost, protože se odmítali i fotografovat do novin,“ sdělila předsedkyně jednoty Danuše Manová a dodala: ,,Jsme rádi, že naše armáda trvale podporuje ČsOL, jejímž hlavním cílem je udržovat v povědomí národa naši vojenskou historii hlavně 20. století, protože je to důležité pro orientaci v současných událostech.“

Na pomoc spolku má velký podíl i Město Žatec v čele se starostkou Zdenou Hamousovou, která na možnost získání nábytku upozornila.

,,V souvislosti s rekonstrukcí radnice proběhla také reorganizace kanceláří a měli jsme přebytečný nábytek, který jsme nabídli Jednotě Československé obce legionářské v Žatci. Zaslouží si naší podporu, jelikož vykazuje dlouhodobě se opakující činnost,“ vyjádřila se starostka. S organizací předání nábytku pak pomohla Simona Schellová z žatecké radnice.

,,Děkujeme také pracovníkům správy budovy, v níž máme kancelář, kteří k nám byli vstřícní, a těšíme se na další spolupráci se všemi výše zmíněnými,“ doplnila na závěr Danuše Manová.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video