S dotazem na změnu parkovacího systému neuspěl

Veronika Salášková 2012-04-10 01:23:00

Žatec – S dotazem, zda by bylo možné provést nějaké změny v systému placeného parkování, vystoupil Kamil Štrunc. Bydlí v ulici Volyňských Čechů, kde byl v loňském roce naproti hlavní poště instalován parkovací automat. Požádal, zda by nebylo možné vydat pro obyvatele této ulice rezidentní karty, povolující bezplatné parkování na placeném parkovišti. 

„Přes den parkuji ve dvoře. Ale je obtížné do něj pětkrát, šestkrát za den zajíždět a zase vyjíždět, když je třeba. Nejsem sám, takových je nás víc,“ vysvětlil Štrunc. Dále se zeptal, zda by nebylo možné od poplatku osvobodit osoby tělesně postižené, protože míst speciálně pro ně vyhrazených je podle něj málo. „V jiných městech, kde se parkovné platí, jsou často invalidní občané placení zproštěni, například v Chomutově tomu tak je,“ dodal Kamil Štrunc.
„Při rozhodnutí o zavedení parkovacích automatů bylo odhlasováno, že žádné karty pro obyvatele ulice či ulic, v nichž se nachází, se vydávat nebudou. Stejně tak odpuštění poplatků osobám ZTP. Změna možná samozřejmě je, ale musela by ji schválit rada města,“ odpověděl mu, po vyzvání starostkou Zdeňkou Hamousovou, vedoucí odboru dopravy Jiří Dobruský. Parkovací automat ve Volyňského ulici byl druhým, který vedení města nechalo nainstalovat. Mimo něj odsouhlasilo v loňském roce osazení dalších dvou na parkovišti na náměstí Svobody u sloupu Milénia a u Mětského úřadu v ulici Obránců Míru. Sazba je jednotně stanovena na pět korun za započatých třicet minut.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video