Práce na koupališti pokračují. Vedle vzniká nový areál

Veronika Salášková 2012-04-11 00:15:00

Žatec – Práce na rekonstrukci žateckého koupaliště pokračují podle plánu. Předpokládá se, že pro veřejnost bude otevřeno na začátku letních prázdnin. Předtím má ještě proběhnout jeho zkušební provoz. Vedle koupaliště má vyrůst sportovní areál, práce na jeho stavbě již začaly. Aktuální fotografie najdete ve fotogalerii na této stránce.

Oba bazény na koupališti jsou již hotové včetně namontovaných atrakcí v tom zážitkovém. V současnosti probíhá například stavba převlékacích kabinek u tobogánu či pokládka dlažby na budoucí terase s rychlým občerstvením a posezením. Nejmenší děti se mohou těšit na brouzdaliště, u něhož vyroste malé hřiště s několika atrakcemi. V areálu koupaliště se v současné době zatravňuje plocha a sází stromy. Do stínu se zde budou moci Žatečané schovat pod břízy, jasany, javory nebo lípy. Uvnitř budovy nyní pracovníci obkládají stěny a podlahy – jak na toaletách a v šatnách, tak i v prostorách sauny. Práce mají být hotovy do poloviny května, poté bude areál koupaliště předán ke zkušebnímu provozu. Ten bude mít za úkol zjistit například energetickou náročnost provozu, během něj se také vyladí množství chemikálií ve vodě apod. Pro veřejnost se koupaliště plánuje otevřít na přelomu června a července.
Za koupalištěm začaly na konci března počáteční práce na stavbě sportovišť. Tu provádí firma Silnice Group, která zvítězila ve výběrovém řízení s cenou 11 milionů korun. „Nejprve jsme začali kácením náletových dřevin a likvidací černých skládek na pozemku. Nyní následuje skrývka a přípravné práce na budově,“ popsal stavbyvedoucí Petr Milko. Do konce letošního roku zde má vyrůst ovál in-line dráhy dlouhý přibližně 400 metrů. Uvnitř něj se budou nacházet víceúčelové hřiště na nohejbal, tenis a volejbal, hřiště na hokejbal a minigolf. Koupaliště bude před prachem ze staveniště ochraňovat plachta natažená mezi oběma areály. „Stavba by neměla narušit provoz koupaliště,“ dodal Petr Milko.
Město žádalo o dotaci na zřízení sportovišť z Regionálního operačního programu Severozápad, ale nezískalo ji. Sportovní areál tak postaví za peníze ze své kasy.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video