Starostovi se hrabali v emailu. Asi podá trestní oznámení

Jan Vnouček 2012-04-11 00:19:00

Lubenec – Lubenecký spor o průzkumné práce k jadernému úložišti na Čertovce asi zaměstná i Policii ČR. Starosta rozhádané obce totiž zvažuje, že podá trestní oznámení na neznámého pachatele. Jak už jsme zmínili, Bohuslavu Peterkovi totiž někdo „ukradl“ z pracovního emailu kopie zpráv, které si vyměňoval se zástupci Správy úložišť radioaktivního odpadů (SÚRAO) a jimi najaté PR agentury AMI Communicatinons. Ty od té doby s patřičným komentářem kolují internetem. Cílem odesílatelů je ukázat, že Peterka před druhou veřejnou debatou na toto téma koordinoval další postup se SÚRAO.

„Jde o porušení listovního tajemství. Ten, co ty emaily odcizil, se navíc mohl dostat k citlivým osobním údajům, protože v pracovním emailu se mi občas objevují i různé informace o soukromých osobách například od policie nebo úřadu práce,“ zdůvodňuje, proč je nakloněn tomuto rozhodnutí.
Ze zpráv vyplývá, že správa úložišť zjišťovala informace o vztazích mezi zastupitelstvem a občanským sdružením Za záchranu kostela sv. Jiljí. To vystupuje proti povolení geologických průzkumů. SÚRAO též hledalo argumenty na obhajobu zastupitelky Jitky Holé. Zaměstnankyni informačního centra SÚRAO nařklo sdružení manželů Kantových z podjatosti.  Ministerstvo vnitra v jejím případě ovšem nic závadného neshledalo.
Kolující soubor ofocených emailů neobsahuje Peterkovy odpovědi, on sám ale jakoukoliv možnost indiskrétnosti odmítá. „Naopak, popravdě jsem jim odepsal, že vztahy mezi obcí a Kantovými byli až do těchto událostí výborné,“ brání se.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video