Petici za lepší dostupnost zdravotní péče podepsala tisícovka lidí

Lucie Steklá 2020-06-11 15:53:00

Louny (lus) Petice Vraťte Lounům nemocnici pokračuje dál. I přesto, že ji také neminulo omezení kvůli pandemii, která uzavřela většinu míst, kde je petice přístupná k podpisu. Petice, která je adresována Ústeckému kraji a hejtmanovi Bubeníčkovi, vznikla z důvodu zhoršování dostupnosti a kvality zdravotní péče v Lounech a blízkém okolí na začátku letošního roku.


,,V březnu, před začátkem epidemie, podepsalo petiční archy přes tisíc občanů Loun a přilehlých obcí. Epidemie naší akci sice po-zastavila, petice ale zrušena nebyla. Podle možností dál pokračuje,“ uvedl Viktor Fürst, člen nezávislé skupiny občanů, kteří stojí za vznikem petice. Podle jeho slov si organizační výbor petice Vraťte Lounům nemocnici neklade za cíl získat podpisy všech obyvatel města. ,,Hlavní úkol je vyvolat jednání mezi vedením města a hejtmanem,“ vysvětlil V. Fürst.

Organizátoři petice se snaží dohodnout osobní setkání s hejtmanem kraje, na němž by mu petici s podpisy občanů předali a o tématu zdravotní péče na Lounsku se pro-mluvili. Dopis, ve kterém V. Fürst žádal o pomoc pro občany Loun ve věci nemocnice, byl hejtmanovi zaslán poprvé v březnu loňského roku. ,,Občané Loun pana hejtmana volili s nadějí, že napraví škody, které způsobilo předchozí vedení kraje. V odpovědi mi bylo oznámeno, že Louny nejsou v plánu investic na příští rok. Od té doby se nic nezměnilo. Kraj měl vykázat přebytek v hospodaření 440 milionů. Pokud je informace pravdivá, předpokládám, že přebytek bude investován do zdravotnictví,“ přiblížil část dopisu hejtmanovi V. Fürst.

Organizační výbor petice Vraťte Lounům nemocnici zároveň děkuje všem spolupracovníkům a příznivcům. ,,Jsme vděčni všem, kteří zřídili podpisová místa ve svých restauracích, ordinacích, v kostele. Děkujeme všem, kteří petici podepsali. Všem přejeme pevné zdraví. Děkujeme všem, kteří petici podepíší,“ dodává člen výboru.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video