Střelba v Lounech: muž revolverem zranil jiného

Lucie Steklá 2020-06-15 14:11:38

Louny, Postoloprty (lus) V rozmezí dvou týdnů řešili policisté na Lounsku dva případy útoku se zbraní. K prvnímu došlo začátkem června v Postoloprtech, kde ohrožoval muž jiného plynovou zbraní, ke druhému minulý pátek v Lounech v areálu restaurace Stromovka, kde muž zranil jiného revolverem.

Vážnější následky má páteční incident, k němuž došlo v Lounech. ,,V pátek ve večerních hodinách došlo v Lounech ve venkovním areálu restaurace Stromovka v Lounech k incidentu mezi dvěma muži,“ potvrdila policejní mluvčí. Podle jejích slov měl čtyřiatřicetiletý muž při incidentu zasunout třicetiletému muži do úst revolver typu Flobert a vystřelit. ,,Tím došlo ke zranění mladšího z mužů, který byl převezen do nemocnice,“ dodala M. Glogovská. Další den bylo zahájeno trestní stíhání 34letého muže pro trestný čin těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu.


Ke střelbě na Mírovém náměstí v Postoloprtech byli v úterý 2. června odpoledne přivoláni policisté. Náměstí bylo uzavřeno. Muž nejdříve ohrožoval řidiče, poté střílel na auto. 

Řidič začal následně s vozem ujíždět, podezřelý muž měl několikrát vystřelit směrem na zadní část vozidla. Došlo tak k rozbití skleněné výplně zadního okna. Ke zranění osob nedošlo. Přivolaní policisté na náměstí prováděli prvotní úkony prověřování. V době jejich příjezdu se aktéři incidentu na místě již nenacházeli. ,,Policisté ustanovili osobu podezřelého a zahájili po něm pátrání. Muž se nakonec dostavil na Obvodní oddělení policie v Lounech. Byl zadržen a umístěn do policejní cely. Od podezřelého byla zajištěna plynová zbraň typu airsoft. Jednání dotyčného prověřujeme pro podezření ze spáchání trestného činu vydírání,“ uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Vyšetřovatel o den později sdělil 29letému muži z Lounska obvinění ze spáchání trestných činů vydírání a výtržnictví. ,,Po zadržení podezřelého bylo zjištěno, že při incidentu měl použít plynovou zbraň, ze které na auto vystřelil ocelové broky. Tato zbraň, která je kopií modelu palné zbraně CZ 75 D COMPACT, byla u něho zajištěna,“ přiblížila případ M. Glogovská. S ohledem na skutečnost, že měl dotyčný k vydírání poškozeného použít zbraň, hrozí mu za zmíněný trestný čin v případě uznání viny soudem až osmiletý trest odnětí svobody. Bližší informace k případu týkající se motivace útočníka kriminalisté s ohledem na probíhající vyšetřování neposkytli.



Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video