Peručtí zastupitelé vyjeli jednat do Stradonic

Pavel Macák 2012-04-15 00:33:00

Peruc – Výjezdní jednání zastupitelstva městysu Peruc se před několika dny konalo ve Stradonicích. Nebylo to první výjezdní zasedání. Peručtí zastupitelé mají v úmyslu po celou dobu svého volebního období navštívit postupně všechny obce, které pod městys spadají.

„Tentokrát se přišlo na naše zasedání podívat a také diskutovat přes dvacet místních občanů. Jsou zde totiž velmi početně silné spolky a organizace, které vykazují v obci značnou aktivitu. Je to například Klub žen, Fichtl 50 Jawa klub, hasiči, rybáři a další. Informovali zastupitelstvo o svých plánovaných akcích a občané měli připomínky k problematice sběru odpadů a černých skládek. Městys od začátku letošního roku otevřelo sběrný dvůr, k dispozici jsou velkoobjemové kontejnery na bioodpad a v průběhu dubna jsou připraveny sběrové dny. Občané mají též možnost třídit odpad do igelitových pytlů,“ uvedla místostarostka Šárka Křepčíková.
Stradoničtí rovněž poukazovali na nedostatečnou slyšitelnost místního rozhlasu a požadovali jeho rozšíření o dva ampliony a chtějí ve zdejším sále opravit parkety. „V červnu bude obdobné zasedání zastupitelstva na Pátku a na podzim v Radonicích,“ řekla místostarostka Křepčíková.
Zastupitelé v úvodu také schválili podporu městu Žatec na zachování gynekologicko-porodnického a dětského oddělení v Nemocnici Žatec. Souhlasilo se změnou územního plánu v obci Telce, kde se vyznačená průmyslová zóna změní na pozemek s individuálním bydlením. Zde chce na šesti vlastních pozemcích stavět šestnáct dřevěných rodinných domů společnost Monivet-Tajga Olešovice. Schvalována byla též směna pozemků v sousedství místního hřbitova se Zemědělským družstvem Peruc. „To pro případ nutnosti budoucího rozšíření hřbitova. Zatím to sice není akutní, ale musíme myslet dopředu,“ objasnila místostarostka.

 

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video