Pečovatelská služba v Podbořanech má problém

Jan Vnouček 2012-04-15 00:01:00

Podbořany – Jak dál v Podbořanech v péči o seniory? Bezproblémový provoz domu s pečovatelskou službou prozatím zajištovaly pečovatelky v rámci pro město levných veřejně prospěšných prací. V současné sobě ale dvěma z nich úřad práce neobnovil smlouvy. Aby mohla být zajištěna dosavadní nepřetržitá služba, musí tedy radnice sáhnout do vlastního rozpočtu a přijmout dvě stálé zaměstnankyně.

Radní ovšem rozhodli, že budou od 1. května přijaty pouze na dobu určitou do konce roku. I tak město musí na jejich mzdy vynaložit 200 tisíc Kč navíc. Proto rada uložila sociálnímu odboru MěÚ zpracovat koncepci všech městských zařízení pro seniory od 1. ledna 2013. Ta potom, pravděpodobně na podzim, bude předložena zastupitelům, aby navržené možnosti posoudili a vybrali tu správnou.
„Chceme se nějak dopracovat k větší spolupráci domu s pečovatelskou službou a domova pro seniory. A najít řešení, aby klienti nebyli omezeni, ale péče o ně mohla fungovat za nižší finanční prostředky,“ shrnul podbořanský místostarosta Karel Honzl.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video