Starostka Hamousová do Senátu kandiduje. Obhájit mandát se pokusí za Unii pro sport a zdraví

2020-08-13 13:20:00

Starostka Žatce Zdeňka Hamousová je současně od roku 2014 také senátorkou. Zvolená byla před šesti lety jako nestraník za hnutí ANO 2011. Stejně tomu mělo být i letos, kdy měla post senátorky obhajovat za stejné hnutí. Krajská organizace ji letos na jaře nominovala jako kandidátku do senátních voleb pro okrsek číslo šest (Louny – Žatec – Rakovník). Na začátku prázdnin však došlo ke změně, Hamousová byla z kandidatury stažena a míst-ní uskupení ANO se rozhodlo pro místo-starostu Města Louny Milana Rychtaříka. Důvodem bylo údajně starostčino řízení pod vlivem alkoholu. O její kandidaturu však zájem byl, o čemž svědčí nabídky od dalších třech uskupení. Zeptali jsme se paní starostky:

  • Proč jste byla hnutím ANO stažena jako kandidátka do letošních senátních voleb?

Na tuto otázku vám neumím odpovědět, protože to nevím. Je potřeba se ptát hnutí ANO. Místní hnutí vyhodnotilo, že bude jiný kandidát než já a toto rozhodnutí plně respektuji. Vzhledem k době, kdy byla změna provedena to nevypadá, že problém, který jsem si vyrobila by měl být tím hlavním důvodem.

  • Jakým způsobem vám bylo sděleno, že vás na kandidátní listině vystřídal místo-starosta z Loun?

Dá se říci, že velice nestandardním. Jednou mi „někdo“ zavolal a udivoval se, proč jsem byla vyměněna na kandidátce ANO. Následně jsem tuto informaci dostala od více kolegů. Oficiálnější cestou až od pana místostarosty Louny, který mne na kandidátce vystřídal. Co bych ráda uvedla na pravou míru je informace, se kterou mne oslovilo několik kolegů v Praze. Důvodem výměny kandidáta, jak jim bylo řečeno, měl být můj nezájem znovu kandidovat, to musím popřít.            

  • Kandidátky jsou uzavřeny a vy přesto kandidovat budete, za koho?

Kandidovat budu opět jako nestranná za Unii pro sport a zdraví. Když vyšlo na světlo, že jsem byla stažena z kandidátky ANO, tak jsem byla oslovena se třemi nabídkami. Vybrala jsem si Sportovce, protože jejich regionální zástupce velice dobře znám. Jsou mými letitými kolegy v zastupitelstvu i radě města. Unie pro sport a zdraví bylo navíc úplně první uskupení, které mě před šesti a půl lety oslovilo, abych za ně do Senátu kandidovala.

  • Proč jste se rozhodla kandidovat znovu?

Kandiduji, protože si myslím, že za mého působení se ukázalo, že mohu být pro region přínosem. Jedním z příkladů může být potřebná prezentace a podpora kandidatury UNESCO i na mezinárodní úrovni. Dalším například počet nejen zahraničních návštěv, převážně investorů a také velvyslanců, které se podařilo do regionu přivést. Při tvorbě legislativy se vždycky snažím ukázat praktickou provazbu na města a obyvatele. Díky působení na radnici mám hned zpětnou odezvu.


Kromě Zdeňky Hamousové a již zmíněného Milana Rychtaříka svou kandidaturu do senátních voleb za obvod Louny potvrdili také Dominik Hanko za SPD, Jaroslav Veselý za Lepší sever, Vladimír Drápal za koalici ODS, TOP 09, KDU-ČSL a KAN, Václav Beneš za KSČM, Daniel Pitek za Senátor 21 s podporou Pirátů, Zelených a LES, Bronislav Schwarz za Severočeši.cz, Ivo Trešl za STAN a Zdeněk Pištora za Trikolóru.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video