Místo skládky bude možná jezero

Pavel Macák 2012-04-20 00:12:00

Postoloprty – Vrásky na čele obyvatel Rvenic, ale i ochránců přírody se možná brzy vytratí. Důvodem je to, že společnost Eurovia patrně ustoupí od svého záměru rekultivovat zdejší vytěženou pískovnu odpadem z výstavby rychlostní komunikace R7. Tento záměr těžební a stavební společnosti ještě nedávno hrozil, ale zdá se, že rvenická pískovna nebude inertním materiálem zavezena, protože peníze na stavbu silnice jsou v nedohlednu a Eurivia musí v nedaleké budoucnosti rekultivaci řešit.

„Nyní jednáme s vedením společnosti, ale i s ochránci přírody a zdejším osadním výborem. Zatím se situace jeví poměrně příznivě. Místo skládky by zde mohl vzniknout bioareál, respektive pískový lom by mohl být zatopen a vznikla by zde vodní plocha. Ochránci přírody zde totiž našli řadu, asi patnáct, nových chráněných druhů živočichů. To hraje pro zdejší osadu i celé Postoloprtsko. Pokud by byla pískovna zatopena, mohlo by se zde vytvořit i přírodní koupaliště, které v naší lokalitě chybí,“ uvedl místostarosta Postoloprt Miroslav Solar.

 

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video