Časované bomby pokáceny

Jan Vnouček 2012-04-22 00:44:00

Podbořany – Stromy byly nemocné a znamenaly časovanou bombu. S tímto zdůvodněním bylo nedávno v Podbořanech pokáceno několik vzrostlých stromů v parčíků u nedávno čištěné hasičské nádrže. „Nechali jsme si na ně udělat posudek od Agentury ochrany přírody a krajiny ČR. A ten konstatoval, že jsou pro lidi bezpečnostním rizikem a hrozí u nich statické selhání. A to i přesto, že navenek vypadaly celkem zdravě. Proto jsme přikročili k jejich pokácení,“ zdůvodnil opatření František Jurča, vedoucí odboru životního prostředí MěÚ Podbořany.

Posudek shledal nejvíce poškozenými několik letitých kaštanů, topolů a lip. Doporučil postupnou obnovu porostu. Obyvatelé přilehlých panelových domů ale jistě s povzděkem kvitovali prosvětlení celého prostoru.
„Náhradní výsadba teprve přijde na přetřes. Uděláme ji až na základě odborné studie celé lokality. Určitě ale nahradíme dvě pokácené shnilé lípy na náměstí,“ slíbil Josef Zerner z odboru místního hospodářství MěÚ Podbořany.
Město by v uvedeném parčíku u rybníčku chtělo výhledově vytvořit odpočinkovou zónu pro své občany.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video