V Lounech pozor na cyklisty

Pavel Macák 2012-04-23 00:10:00

Louny – Na podporu cyklistické dopravy v Lounech zahájila v minulém týdnu Technická správa města Loun ve vybraných ulicích města instalovat dopravní značky umožňující cyklistům průjezd jednosměrkou v protisměru. Obousměrný provoz cyklistů na jednosměrných místních komunikacích bude upraven v ulicích Sportovní, Jungmannova, Mánesova (úsek mezi ul. Emila Filly – V Oblouku), Emila Filly, Sladkovského, Štefánikova (od parkoviště na Tyršově nám. k ul. Frotzlova) a Frotzlova.

V těchto ulicích jsou instalovány dodatkové tabulky E 12a „Jízda cyklistů v protisměru“ (dodatková tabulka bude umístěna pod dopravní značkou IP 4b „Jednosměrný provoz“ – tím bude řidič upozorněn, že v protisměru je povolena jízda cyklistů) a E 12b „Vjezd cyklistů v protisměru povolen“ (dodatková tabulka bude instalována pod dopravní značku B 2 „ Zákaz vjezdu všech vozidel“).
V ul. Přemyslovců je instalovány dopravní značky C 9a „Stezka pro chodce a cyklisty“ a C 9b „Konec stezky pro chodce a cyklisty“. Stezka pro pěší a cyklisty povede po stávajícím pravém chodníku od č.p. 2035 směrem k ul. Březinova, kde před křižovatkou ul. Přemyslovců a Březinova bude stezka ukončena a opět na tuto stezku lze navázat za křižovatkou u č.p. 2212. Tato stezka povede kolem ZŠ Louny Přemyslovců a bude ukončena před č.p. 1174 (v blízkosti Maroldovy ul.). Na pěší zónu v ul. Pražská bude cyklistům umožněn vjezd. Stávající dopravní značky IP 27a „Pěší zóna“ budou doplněny o text: „Cyklistům vjezd povolen“.
Účastníci silničního provozu musí proto dbát v uvedených lokalitách města zvýšené opatrnosti.

 

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video