Dočesná ve znamení menších akcí. Nejvíce nabitý bude nadcházející víkend

Iveta Drlíková 2020-09-03 10:47:00

ŽATEC - Za běžných okolností by nadcházející víkend zaplnily žatecké centrum tisícovky návštěvníků chmelových slavnostní. Letos ovšem Dočesné dalo stopku řádění nového viru z Číny, a tak se podruhé ve své dlouholeté historii městská slavnost nekoná. Místo masové veselice můžete ale v tradičním termínu zavítat na několik menších akcí, které připravila směsice různých pořadatelů. Hodně nabitá bude především sobota 5. září.

Už v pátek 4. září ožije Chmelařské náměstí, kde si pořadatelé dali za úkol pobavit děti i dospělé. V kulturním bloku od 17 do 23 hodin si na hlavní scéně můžete poslechnout bubenickou show nebo kapely Accoustics, The Stringz i dívčí rockovou formaci The Apples. Na malé scéně pobaví dětské publikum od 17 hodin Alenka Skálová a po ní Radka Fejfarová a od půl osmé večerní odrostlejší diváky dýdžejové - Theresia a Stephen. Akce na Chmelařském náměstí pokračuje i druhý den, kdy program začíná již od 14:30 hodin. To na hlavní scéně vystoupí například domácí kapela Průvan, Standa Hložek, Kabát revival CV nebo bavič Milan Pitkin. Na malé scéně od 14 do 16 hodin proběhne představení pro děti, v dalším průběhu zahraje DJ Patrik nebo DJ Mery a dvakrát vystoupí kouzelník David Kozlok.

Podvečer pro dospělé plný her, zábavy, hudby, piva a chmele chystá na pátek 4. září Chmelařské muzeum. Akce proběhne na místním dvorku od 17 hodin, vstupenky lze zakoupit přímo v muzeu.

V sobotu 5. září to bude žít i na Hoštálkově náměstí. Dopoledne sem zve klub Budík děti na 4. ročník „Hošťálkohraní“. Od 10 do 12 hodin se bude tvořit a malé diváky potěší i loutkové představení. Odpoledne od 15 hodin na zdejší terásce zahrají plzeňské kapely Jezza Vee a Tabasker. Když popojdete jen o kousek dál, můžete si v areálu Pivovaru Žatec dopřát v sobotu od 14 hodin recesistickou soutěž Memoriál Lojzy Lupulína, dále vystoupení pěti kapel, včetně dvou domácích formací Najust a Beautiful Cafillery a rovněž až do pozdních večerních hodin ochutnávat místní piva. To ale není tento den zdaleka vše. V rockovém rytmu se ponese sobotní večer také v pohodovém bezděkovském klubu MoTáč, kde 5. září zahrají Full Time Rock a Hlahol. Začátek je v 18 hodin. Už odpoledne můžete navštívit hudební akci v Klášterní zahradě – Rockový nálet, kde od 15 hodin vystoupí například Sabina Křováková, Hot pants, Destroyself, Fuck Off a Ogee. Děti si v prostorách zahrady budou moci zařádit ve skákacím hradu, nechat si pomalovat obličej nebo si vyzkoušet lukostřelbu. Komornější zážitek pak slibuje hudební vystoupení Kemel + Javorský + Mikeš od 20 hodin v Galerii Sladovna. Pátého září si rovněž můžete mezi 10. a 17. hodinou projít zdarma celý komplex Chrámu chmele a piva v rámci Dne otevřených dveří. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video