Obava z koronaviru zrušila Tlapku, dobročinný turnaj i největší akci - Jablečný den

2020-09-14 00:16:00

Na kynologickém cvičáku v Nepomyšli se poslední srpnovou neděli měla konat akce S Tlapkou do školy - soutěž pro děti a jejich čtyřnohé přátele. V sobotu 5. září na fotbalovém hřišti v Nepomyšli se měly konat hned dvě akce s mottem Hrajeme pro Vojtíška – turnaj o pohár starosty městyse v plážovém volejbale a 1. ročník rodinného turnaje v minikopané v režii MS ČČK Nepomyšl. A na první říjnovou sobotu v Krásném Dvoře byl naplánován Jablečný den, akce, která přitáhne na zámek každoročně tisíce lidí. Z důvodu aktuální situace v republice a preventivním opatřením v souvislosti s šířením koronaviru se však rozhodli organizátoři akce zrušit. Tu první její pořadatelé slibují v pozdějším termínu, všechny další jsou zrušeny bez náhradního termínu.

„Bohužel musíme akci z důvodu navýšeného výskytu koronaviru v naší lokalitě posunout na jiný termín. Počítáme s koncem září. Všechny tímto prosíme o zachování přízně a zařazení si akce do kalendáře v posunutém termínu. Jinak ceny od sponzorů jsou již nachystány a doprovodný program také,” uvedla organizátorka Martina Bláhová s tím, že si musí zajistit podklady z Ministerstva zdravotnictví a KHS a poté už nic nebrání akci uskutečnit. Součástí „Tlapky” měly být i ukázky dobrovolných hasičů Nepomyšl, kteří své vystoupení ze stejného důvodu odřekli. Vlastně i městys Nepomyšl, který ZKO přispívá a fandí, své akce naplánované na začátek září zrušil. V sobotu 5. září na fotbalovém hřišti v Nepomyšli se měly konat hned dvě akce s mottem Hrajeme pro Vojtíška – 9. ročník turnaje o pohár starosty městyse Nepomyšl v plážovém volejbale a 1. ročník rodinného turnaje v minikopané v režii MS ČČK Nepomyšl. „Je nám líto, ale plánovaná akce "Hrajeme pro Vojtíška" je z důvodu šíření COVID-19 ZRUŠENA bez náhradního termínu,” oznámilo vedení městyse. Během turnajů měl být doprovodný program pro děti a po skončení turnajů večerní zábava s hudební skupinou Járy Pinkase Pinky Band.

Také v případě Jablečného dne na zámku Krásný Dvůr důvodem změny plánů byly obavy z koronaviru. „Z rozhodnutí vedení Národního památkového ústavu a vzhledem ke stávající epidemiologické situaci jsme bohužel nuceni zrušit Jablečný den. Děkujeme za pochopení,“ uvedli v těchto dnech organizátoři ze správy zámku.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video