K žateckému koupališti se sjeli siláci

Hedvika Mašková 2020-09-22 16:00:00

Poměřit své síly s ostatními a dokázat sami sobě, co všechno zvládne jejich tělo pod řevem skandujících diváků dokázat, dorazilo minulou sobotu přes pět desítek siláků ze všech koutů naší republiky. Na parkovišti u letního koupaliště se totiž konal první ročník soutěže ,,Silák roku města Žatce”. Na závodníky čekalo několik disciplín, mezi nimi bench-press na maximální počet opakování, zvedání pivního sudu do jedné minuty, farmářský mrtvý tah a obracení obří pneumatiky. Soutěžilo se ve třech kategoriích - muži do 90 kg, muži nad 90 kg a ženy.

Z místních borců se nejlépe umístil mezi muži do 90 kg Tomáš Palko, který zvládl 52 opa-kování s 60 kg na bench-pressu, 32x zvedl pivní sud o váze více než 40 kg, čtyřicetkrát utáhl farmářský mrtvý tah se sto kilogramy a osmkrát převrátil čtvrttunovou pneumatiku. S těmito výkony dosáhl na druhou příčku. Na třetím místě se ve stejné kategorii umístil rovněž domácí silák Milan Kryl, kterému se hlavně dařilo při farmářském mrtvém tahu. Zvládl 63 opakování! Mezi muži nad 90 kg byla konkurence vyšší. Nejlepší umístění závodníka ze Staňkovic Michala Kropáče proto byla osmá příčka z celkových čtrnácti zúčastněných.

Skvělé silácké zápolení zakončilo exhibiční vystoupení nejsilnějšího muže světa do 105 kg Jiřího Tkadlčíka, který zvedal nad hlavu obří jednoruční činku nebo 400 kg na mrtvý tah. Diváci si rozhodně přišli na skvělou podívanou.

,,Moc děkujeme všem účastníkům za jejich perfektní výkony a všem lidem, že se přišli podívat a závodníky pořádně podpořit. Zároveň děkujeme hostům, Vjačeslavu Vinogradovu a Jiřímu Tkadlčíkovi, za jejich účast, všem sponzorům a těm, kteří se na té akci podíleli, především místostarostovi Radimu Laiblovi. Bez nich bychom nemohli uspořádat takovou skvělou sportovní akci,” děkují na závěr organizátoři soutěže Josef Podroužek a Jaromír Šruc. 

FOTOGALERIE z akce ZDE.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video