Nic není zadarmo. A nebude ani parkování

Pavel Macák 2012-04-26 16:32:00

Louny – Ať se to někomu líbí nebo nelíbí, vedení lounské radnice rozhodlo, že parkování v centru města budou muset řidiči platit. Vlna nevole ze strany místních živnostníků, kteří se proti záměru města před časem postavili, protože měli obavu, že do jejich obchodů přestanou lidi chodit, byla nakonec po vzájemné dohodě odražena. Vedení města se dohodlo s místní skupinou Strany soukromníků ČR a rozhodlo, že parkoviště na Mírovém náměstí a také v ulici Osvoboditelů bude opatřeno závorami s tím, že první půlhodina bude pro parkující zdarma a další půl hodina bude za deset korun.

Každá další hodina bude stát řidiče dvacet korun. Trochu jiné to bude v přilehlých ulicích, kde do parkovacího automatu, až budou instalovány, se bude za první půl hodinu platit 10 Kč a následně podle doby stání.
„Nechceme, aby se nám střed města vylidnil a kvůli malým tržbám odešli i živnostníci,“ uvedl po jednání rady, která minulé pondělí návrh nařízení pro placené parkování projednávala, starosta Radovan Šabata. „Navrhovali jsme první hodinu zdarma, ale nakonec jsme se dohodli na kompromisu,“ dodal podnikatel Vladimír Vogel.

 

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video