Elektrický vozík mu otevřel bránu do života

Veronika Salášková 2012-05-06 00:07:00

Žatec – První klient žateckého Domova pro seniory obdržel v úterý 17. dubna elektrický vozík. Na jeho pořízení přispěly tři nadace i město. Padesáti devítiletý Josef Wurmbrandt přišel do žateckého Domova pro seniory před třemi lety s mechanickým vozíkem, s jehož pomocí se dosud pohyboval. O tom, že elektrický vozík dostane už v úterý, neměl tušení. Pracovníci DPS ho chtěli překvapit.

„Z vozíku mám upřímně velkou radost. Větší už nemůžu mít, toto zařízení mi pomůže, abych se zase sám mohl pohybovat. Otevírá mi to bránu do života a k objevování světa,“ řekl nám nadšený Josef Wurmbrandt. Na nový vozík se rovnou i posadil. Jak na to mu vysvětlila Jaroslava Panská z občanského sdružení Roztančená kolečka, která sama na podobném vozíku jezdí. Poté mu Přemysl Vlach jednatel firmy Otto Bock, která vozík vyrobila, nastavil opěru zad a rukou.  Jak se vozík ovládá, si mohl Josef Wurmbrandt rovnou prakticky vyzkoušet při vyjetí ze svého pokoje a krátké projížďce po chodbě.
Než mohl s Jaroslavou Panskou absolvovat první instruktážní vyjížďku do Žatce, učil se vozík ovládat na dvoře domova.„Těším se, že poznám Žatec. Pocházím z Prahy, takže město vůbec neznám. Těším se, jak ho s mapou v ruce budu objevovat. Jedna z prvních cest určitě bude na sportovní utkání žateckých házenkářek,“ rozvíjel plány Josef Wurmbrandt, který je prvním klientem domova, jenž má elektrický vozík. Na pořízení vozíku přispěly hned tři nadace a město Žatec. „Děkuju moc všem, díky nimž jsem dostal tento vozík,“ poděkoval Josef Wurmbrandt.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video