Archivní film dojal Lipnovské

Veronika Salášková 2012-05-07 00:11:00

Lipno – Nový kotel se do svého kulturního domu rozhodla pořídit obec Lipno. Přidá se k původnímu, který ale sám nedokázal sál pořádně vyhřát. „Na koupi kotle schválilo zastupitelstvo částku 70 tisíc korun. Přibližně během měsíce jej koupíme a necháme vyměnit,“ sdělil starosta Jiří Novotný. Kulturní dům postavilo JZD Lipno-Drahomyšl na místě staré sušárny chmele.

„Z jeho otevření, které se konalo 5. ledna 1973, máme dokonce archivní film ještě na 16 mm kotouči. Nechal jsem snímek převést do DVD formátu a v minulém týdnu nám byl doručen. Je jako dárek pro místní, kteří jsou na záběrech,“ řekl starosta Novotný. Dvacet DVD, které si obec nechala zhotovit, se už v podstatě rozdalo. „Mezi lidmi je o film velký zájem, řada z nich u jeho sledování slzela. Dojalo je nejen to, že na něm viděli sebe zamlada, ale hlavně své rodiče a prarodiče,“ dodal starosta. Pěkný dárek, který zároveň mapuje část historie obce, ji přitom vůbec nevyšel draho. „Třináctiminutový záznam pro nás zpracovala firma pana Mlejnka z Turnova jen za 460 korun,“ sdělil Novotný.
Kulturní dům v Lipně odkoupila obec od místního zemědělského družstva před třinácti lety. V jeho sále, který má kapacitu 250 hostů, často pořádají své akce a zábavy i spolky nejen z okolních obcí, ale i ze Žatce.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video