Chomutovské náměstí ožije vánočním kopcem i Kapříkováním

Soňa Šímová 2020-12-07 11:22:04

CHOMUTOV (soš) — Druhá adventní neděle opět probíhala za zpřísněných epidemiologických opatření. Na chomutovském náměstí zněla hudba jen z reproduktorů, v Jirkově proběhly trhy. Nad oblíbenými tradičními akcemi stále visí otazník.

Několik stánků s vánočním zbožím, nasvícená vánoční výzdoba a reprodukovaná hudba. Tak to vypadá na chomutovském náměstí. I přes absenci programu a občerstvení, si sem druhou adventní neděli návštěvníci cestu našli. K občerstvení využily bohaté nabídky podniků kolem náměstí a někteří si sami zazpívali třeba pod stromem v přilehlém parčíku. „Stánky s občerstvením už letos na náměstí nebudou, stánkový prodej občerstvení k přímé konzumaci je vládou zakázán, proto jsme zvolili alespoň variantu prodeje vánočního zboží,“ upřesnila tisková mluvčí chomutovského magistrátu Veronika Říhová.

Lidem také chybí oblíbená zvonička. Město ale našlo náhradu. „Tradiční zvonička letos není instalována z hygienických důvodů, nejsme schopni zajistit desinfekci po každém zazvonění. Místo toho můžou návštěvníci využít Polibek pod jmelím,“ vysvětlila mluvčí.

Chomutovští by ovšem o některé tradiční akce přijít neměli. Chystají se na další dva adventní víkendy. „Program Staročeské Vánoce proběhne o třetím adventním víkendu tedy 12. a 13. prosince v prostoru u starobylé radnice. Program Kapříkování plánujeme na čtvrtý adventní víkend tedy 19. a 20. prosince v parčíku u starobylé radnice. Vánoční kopec pro děti bude na náměstí v termínu 16. - 22. 12. 2020 10-18 hodin,“ uzavírá mluvčí s tím, že všechny tyto akce jsou limitovány maximální počtem 50 osob v jednom okamžiku.

Otazník visí nad živým betlémem, který by měl na náměstí tradičně proběhnout 24. prosince. Konání závisí na aktuálních opatření.  

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video