Boj o nemocnici ještě neskončil. Senát projedná petici za dva týdny

Veronika Salášková 2012-05-11 00:38:00

Žatec – Petici za záchranu dvou ohrožených oddělení žatecké nemocnice předali její zástupci do rukou předsedy Senátu ČR Milana Štěcha.  Hned druhý den na to, dostali termín veřejného slyšení. To se bude konat přesně za dva týdny, promluvit na něm budou moci i sami obyvatelé lounského okresu.

Petiční archy předali ve čtvrtek 3. květ-na starostka Žatce Zdeňka Hamousová, ředitel nemocnice Čestmír Novák a zmocněnec petičního výboru Petr Antoni.  „Předseda Štěch se zaručil, že se senát bude výsledky petice za záchranu nemocnice vážně zabývat a vyjádřil podporu zachování dětského a gynekologicko-porodnického oddělení žatecké nemocnice,“ sdělil Petr Antoni.
Jeho slib stvrdila skutečnost, že už následující den po předání petice v senátu byl petiční výbor informován o termínu slyšení. Bude veřejné a uskuteční se 22. května od 10 hodin v senátu. Tohoto jednání se zúčastní představitelé petičního výboru, města a nemocnice, kteří povedou diskuzi s přítomnými zástupci ministerstva zdravotnictví, Všeobecné zdravotní pojišťovny a dalších subjektů. Výstupy z tohoto jednání budou tvořit podklad pro rozhodnutí senátu ve věci petice za záchranu žatecké nemocnice. Protože je slyšení veřejné, mohou se ho zúčastnit i občané lounského okresu.  „Petiční výbor proto vyzývá zájemce o účast na jednání v senátu – Přijeďte! A podpořte naši nemocnici svou účastí na této akci. Vyslechněte argumenty a případně se zapojte do diskuze,“ pozval občany lounského okresu na jednání Petr Antoni. Do prostor hlavního jednacího sálu senátu se dostanou z ulice Valdštejnská, vchod „B“ do senátu parlamentu ČR. Spojení sem vede metrem ze stanice Malostranská na trase A. Ke vstupu do senátu na toto veřejné slyšení je potřeba pouze mít s sebou platný doklad totožnosti.
Petice za zachování dětského a gynekologicko-porodnického oddělení, jimž VZP nechce od roku 2013 prodloužit smlouvu na úhradu zdravotní péče, slavila velký úspěch. Podepsal ji téměř každý třetí dospělý obyvatel okresu Louny.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video