Daň z nemovitosti po telefonu

Redakce 2021-01-16 10:32:00

CHOMUTOVSKO (r) — V lednu budou mnozí lidé podávat daňové přiznání k dani z nemovitostí. Finanční úřad pro Ústecký kraj si je vědom, že je to každoročně spojeno s kumulací lidí na podatelnách či odborných odděleních územních pracovišť (ÚP) finančních úřadů. Služby poplatníkům, spojené zejména s poradenstvím při vyplňování daňového přiznání, budou poskytovány jako doposud, ovšem především po telefonu.

Na určených telefonních číslech budou poplatníkům k dispozici pracovníci, kteří zodpoví veškeré dotazy týkající se daně z nemovitých věcí nebo spojí volající přímo s pracovníky spravující konkrétní poplatky.

Telefonicky rovněž pomohou s vyplněním daňového přiznání, přičemž se s poplatníkem dohodnou na formě pomoci, a to v takové míře, aby nebyla nutná návštěva finančního úřadu, resp. aby bylo možné přiznání podat poštou, elektronicky, případně prostřednictvím sběrného boxu.

Vyřizující územní pracoviště je určeno především podle místa pobytu poplatníka. V našem okrese jsou to: ÚP Chomutov, Bachmačská 1617, 430 01 Chomutov, tel. 474 605 111 ÚP Kadaň, Mírové náměstí 86, 432 01 Kadaň, tel. 474 319 311. Pracovníci se vám budou ve věci daně z nemovitých věcí věnovat v období od 4. ledna do 5. února 2021 každý pracovní den.

Finanční správa zároveň upozorňuje, že kvůli pandemii je možné letos daňové přiznání k dani z nemovitých věcí a k dani silniční podat později, aniž by vznikla pokuta za opožděné podání daňového tvrzení. Fakticky se tak termín podání daňového přiznání k těmto daním odsouvá pro všechny daňové subjekty z 1. února na 1. dubna 2021.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video