Krajská zdravotní vychází vstříc seniorům při očkování proti Covidu-19

2021-01-19 11:50:53

Krajská zdravotní, a.s., (KZ) společně s vedením Ústeckého kraje (ÚK) představila očkovací strategii proti onemocnění COVID-19. Právě vakcinace obyvatelstva je absolutní prioritou. Největší poskytovatel zdravotní péče v regionu spolu s Ústeckým krajem proto připravuje další mobilní očkovací tým pro seniory v kategorii 80 let a více, kteří se v případě zájmu o aplikování vakcíny registrují do centrálního registračního systému.

O očkování mezi seniory je na Ústecku značný zájem. Vedení KZ a ÚK proto reaguje na požadavky občanů. Zřízený další mobilní tým bude sloužit seniorům, kteří se nemohou dostavit do některého ze stávajících patnácti očkovacích center nebo Státního zdravotního ústavu se sídlem v Ústí nad Labem.

Společnost Krajská zdravotní ani Ústecký kraj nedisponují dostatečným množství validních informací o jednotlivých seniorech, kteří nejsou mobilní. Chce proto v této oblasti spolupracovat intenzivně s praktickými lékaři a také s jednotlivými obcemi a městy. „Právě na praktického lékaře by se měl zájemce o povolání mobilního očkovacího týmu obrátit. Lékař následně informuje kompetentního, pověřeného zástupce obce nebo města a ten bude posléze kontaktovat mobilní očkovací tým a pacient bude zařazen do harmonogramu,“ přibližuje celý proces MUDr. Aleš Chodacki, generální ředitel KZ a krajský koordinátor pro očkování proti Covidu-19. 

Při plánování výjezdů mobilního očkovacího týmu bude vždy důsledně pamatováno na jeho maximální efektivní využití, proto je součinnost mezi praktickými lékaři, obcemi a městy absolutně nezbytná. 

„Očkování proti COVIDU-19 je naší prioritou. Jsme po personální i technické stránce připravení a vše se snažíme i průběžně dolaďovat a zdokonalovat. Jsme ale závislí i na okolnostech, které neovlivníme, a nespadají do naší gesce. Absolutně zásadní jsou pro nás dodávky vakcín. Bez nich můžeme být připraveni sebelíp, ale očkování pro všechny občany prostě sami v ten moment zajistit nemůžeme,“ říká hejtman Ústeckého kraje Ing. Jan Schiller. 

Prvním registrovaným seniorům starším 80 let personál očkovacího centra v ústecké Masarykově nemocnice aplikoval vakcínu v neděli 17. 1. 2021. Pokračuje také vakcinace zdravotníků, jejichž proočkovanost je vnímaná jako zásadní pro zajištění zdravotní péče. 

Informace o očkování v Ústeckém kraji proti nemoci COVID-19 získáte na webových stránkách www.kzcz.eu nebo na www.kr-ustecky.cz.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video