Tuchořičtí hasiči mají nový zásahový vůz

Hedvika Mašková 2021-02-12 13:30:00

Vozový park dobrovolných hasičů z Tuchořic se rozrostl o cisternovou automobilovou stříkačku CAS 20 Scania, která bude novým prvovýjezdovým vozidlem. V úzkém kruhu ho s ohledem na covidovou situaci hasiči přivítali v polovině ledna.

Činnost Jednotky sboru dobrovolných hasičů v Tuchořicích byla obnovena v roce 2003. Za dobu svého působení nikdy nenastala situace, že by jednotka nebyla schopna vyjet, přestože, za tu dobu absolvovala více než 500 různě náročných výjezdů.

,,Od toho roku jsme ušli kus pořádné cesty a postupnými kroky jsme modernizovali a vybavovali jednotku tak, aby byla plnohodnotnou jednotkou v rámci IZS, na kterou je možné se v každé situaci spolehnout. V příštím roce oslavíme výročí 140 let od jejího založení z roku 1882,“ připomenul sta-rosta Tuchořic Ladislav Kubiska.

Tři roky po znovuobnovení činnosti jednotky byl hasičům od armády převeden požární automobil CAS 16. V roce 2011 získali vozidlo CAS 25 LIAZ. Před čtyřmi lety se radovali z nové šestikolové sedmičkové cisterny CAS 30 Tatra a předloni z dopravního automobilu Ford Tranzit. Letošní investice do vozidla CAS 20 Scania je poslední tečkou, jíž se završuje obnova vybavení jednotky.

,,Myslím, že je to splněný sen všech hasičů v Tuchořicích. Sen, který jsme si přáli, možná spíše jenom v koutku duše doufali, že se to třeba někdy povede. Díky dotacím z Generálního ředitelství HZS, Ústeckého kraje, vlastních prostředků obce a sdružení prostředků sousedních obcí se nám zadařilo. Samozřejmě to bylo za velkého přispění HZS Ústeckého kraje tím, že naše žádost byla podpořena. Za to moc děkujeme, vážíme si toho a budeme se nadále snažit v součinnosti profesionálních jednotek udržet nastavený standard,“ slíbil starosta Ladislav Kubiska. Nové vozidlo bylo pořízeno za cenu 7 milionů korun. Dalších sto tisíc korun se investovalo do dovybavení a dokoupení novějších či chybějících prostředků.

,,Rád bych poděkoval zástupcům dodavatele, společnosti THT Polička, za perfektní spolupráci při realizaci zakázky. Ještě chci poděkovat členům Jednotky Sboru dobrovolných hasičů obce Tuchořice za nezištnou práci pro obec a věřím, že nové vozidlo dá jednotce další impuls k jejich činnosti. Přeji jim, i novému zásahovému vozu, mnoho kilometrů bez nehod. Pokud už bude potřeba k ostrému výjezdu, což v brzké době nastane zcela určitě, ať se vždy pořádku, spolu s osádkou, vrátí na svoji základnu,“ poděkoval a popřál hasičům starosta.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video