Přijďte podpořit nemocnici do Senátu

Veronika Salášková 2012-05-18 02:14:00

Žatec – Obyvatelé lounského okresu už podpořili zachování dětského a gynekologicko-porodnického oddělení žatecké nemocnice podpisem petice. Nyní budou mít příležitost postavit se za ně a říct svůj názor na veřejném slyšení v senátu. To se bude konat 22. května od 10 hodin ve Valdštejnském paláci v Praze. Výstupy z tohoto jednání budou tvořit podklad pro rozhodnutí senátu ve věci petice za záchranu obou oddělení.

Zahájení a úvodní slovo pronese Marcel Chládek, senátor za okresy Louny a Rakovník. Po něm vystoupí zástupci petentů starostka Žatce Zdeňka Hamousová, ředitel nemocnice Čestmír Novák, mluvčí petičního výboru Petr Antoni a člen petičního výboru Erich Knoblauch. Svou řeč by měl přednést také ministr zdravotnictví Leoš Heger a ředitel VZP Pavel Horák, ředitel krajské pobočky VZP Petr Veselský a hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová. Poté bude následovat diskuze, v níž dostanou prostor k vyjádření i přítomní občané.
„Petiční výbor proto vyzývá zájemce o účast na jednání v senátu – Přijeďte! A podpořte naši nemocnici svou účastí na této akci. Vyslechněte argumenty a případně se zapojte do diskuze,“ pozval občany lounského okresu na jednání Petr Antoni. Do prostor hlavního jednacího sálu senátu se dostanou z ulice Valdštejnská, vchod „A“ do senátu parlamentu ČR. Spojení sem vede metrem ze stanice Malostranská na trase A. Ke vstupu do senátu na toto veřejné slyšení je potřeba pouze mít s sebou platný doklad totožnosti.
Petice za zachování dětského a gynekologicko-porodnického oddělení, jimž VZP nechce od roku 2013 prodloužit smlouvu na úhradu zdravotní péče, slavila velký úspěch. Podepsal ji téměř každý třetí dospělý obyvatel okresu Louny.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video