Volná lůžka v nemocnicích zatím jsou, ale pomalu docházejí! Lékaři berou přihlášky k očkování

Tomáš Skřipský 2021-03-02 11:43:41

CHOMUTOVSKO (tos) — Praktičtí lékaři na Chomutovsku jsou připraveni od března očkovat své pacienty ve vlastních ordinacích. Na náš dotaz to v pátek minulého týdne uvedla okresní předsedkyně Sdružení praktických lékařů Petra Weigertová.

„Měli bychom očkovat pacienty 80+, 70+ a chronicky nemocné. Pokud se pacient nechce složitě registrovat do centrálního registračního systému nebo nemá připojení na internet, kontaktuje svého praktického lékaře, který ho do systému zaregistruje a poté pacient čeká až ho praktický lékař vyzve k očkování. Vyzván může být v průběhu března či dubna, vše záleží na množství očkovacích látek, které budou mít praktičtí lékaři k dispozici, to znamená, kolik očkovacích látek předá krajský koordinátor očkování praktickým lékařům do okresu Chomutov,“ uvedla lékařka.

Co se týče obsazenosti nemocnic, podle mluvčí Krajské zdravotní (KZ) Jany Mrákotové je na Chomutovsku a v kraji situace stejná, jako ve zbytku republiky. „KZ má k 26. únoru ve svých nemocnicích v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě a v Chomutově pro pacienty s onemocněním COVID–19 aktivováno celkem 483 lůžek, z nich je 390 standardních a 93 pro intenzivní péči. Na standardních lůžkách je hospitalizováno 323 pacientů s nemocí COVID–19. K tomu se 86 pacientů léčí na jednotkách intenzivní péče. Z nich je 57 připojeno na plicní ventilaci a dva na mimotělní oběh ECMO,“ sdělila mluvčí Nástupu uplynulý pátek.

V Nemocnici Chomutov jsou čísla následující: standardních covidových lůžek je celkem 73 a hospitalizováno na nich k 26. únoru bylo 61 pacientů. Lůžek intenzivních má nemocnice 13; ke stejnému datu na nich bylo hospitalizovaných osm lidí, z nichž čtyři byli napojeni na umělou plicní ventilaci.

Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video