Na radnici zasedal Krizový štáb města Chomutova

2021-03-04 10:13:24

CHOMUTOV – V souvislosti s obnoveným nouzovým stavem a opakovaně se šířící epidemií Covid-19 zasedal 3. března znovu Krizový štáb města. „Svolali jsme jednání Krizového štábu, abychom koordinovali informace a případné kroky spojené s epidemiologickou krizí v našem městě a blízkém okolí společně. Pevně věříme, že veškerá opatření povedou během následujících tří týdnu ke zlepšení situace a všichni se budeme moci brzy vrátit do normálního života,“ uvedl primátor města Marek Hrabáč.

Včera v odpoledních hodinách se na radnici v Chomutově sešel Krizový štáb. Zástupci vedení města i magistrátu, zástupce Nemocnice Chomutov, Městské policie Chomutov a Hasičského záchranného sboru jednali o aktuální situaci na Chomutovsku. „V chomutovské nemocnici je momentálně s Covid-19 hospitalizováno 73 pacientů, z toho 11 vyžaduje intenzivní péči a 5 z nich pak umělou plicní ventilaci. Pacienti, jejichž zdravotní stav to umožňuje, jsou průběžně propouštěni do domácího ošetřování,“ aktuální stav upřesnil primář Michal Zeman. V okrese Chomutov je na onemocnění Covid-19 denně pozitivně testováno zhruba 100 lidí a z výsledků vyplývá, že v našem okrese nepřevažuje britská mutace. S pandemií souvisí i očkování, ke kterému se občané objednávají. „Nově by mělo být v prostorách nemocnice Chomutov vybudováno velkokapacitní očkovací centrum, které bude v provozu od 1. 4. 2021. Pro náš okres by to znamenalo až tisíc očkovaných denně,“ doplnil primátor Marek Hrabáč. Městská policie Chomutov eviduje zhruba kolem osmdesáti přestupků v souvislosti s porušením vládních opatření za den.

Město Chomutov se snaží maximálně postarat o sociální zařízení, školy, školky aj. „Jsem moc rád, že se nám podařilo pro sociální zařízení zajistit 12 650 jednorázových roušek a 1270 plátěných. Dále potom 1290 respirátorů a 400l dezinfekce. Spolu s těmito prostředky jsme zařídili i kompletní dezinfekci daných objektů, což je v dnešní době velice důležité a potřebné,“ doplnil náměstek primátora Milan Märc.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video